Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'da maden kazası, Soma maden faciası, Soma maden, Soma'da kömür ocağında yangın, Soma kömür ocağı trafo patlaması yangın

        Manisa Soma'daki faciadan sağ kurtulanlardan 22 yaşındaki Taner Kılıç, gözlerinin önünde 128 arkadaşının öldüğünü belirterek, "Biz kesin öleceğiz" dedim. Uyumuz kalmışız hepimiz.Tam ümidi kesmişken emniyetçi geldi. "Kalkın kurtuldunuz" dedi. Kurtulan yok, hepsi ölmüş. 148 kişinin içinde 20 kişi sağ çıkmış dedi.

        İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünde büyük dram yaşanıyor. 17 madenciden akraba olan 11'i öldü, 6 kişi ise sağ kurtuldu. 2 yıldır madende çalışan Taner Kılıç, yaşadığı dehşet dolu saatleri anlattı.

        Patlamanın ardından etrafı duman kapladığını anlatan Taner Kılıç, "Duman yayılınca bizi geri çevirdiler. Gaz maskesi taktık. 1,5 saat boyunca bekledik. Mekanize ayağına götürdüler. Temiz hava için orada bizi bekletiyorlardı. Ben orada beklerken arkadaşlarım ölmeye başladı. Ocağımızın mühendisi de öldü. Saat 19.00'dan sonra etrafımdaki herkes ölmüştü. Bir gaz maskesinin 40 dakika süresi var. Peki 40 dakika sonra ne olacak? "Biz kesin öleceğiz" dedim. Uyumuz kalmışız hepimiz. Tam ümidi kesmişken emniyetçi geldi. "Kalkın kurtuldunuz" dedi. Kurtulan yok, hepsi ölmüş. 148 kişinin içinde 20 kişi sağ çıkmıştı. Bizi temiz havaya çıkardılar. İki adım attığımda düşüyordum. Amcamın oğlunu kucaklamaya çalıştım. Ama kucaklayamadım. Takatim yoktu. Temiz havaya çıkıp ayran içirdiler. Kapının önüne çıkardılar. 100-150 kişi vardı. Hepsini battaniyeye sarmışlar, ölüydüler. Beni hastaneye götürdüklerinde onlardan haber almak istedim, hiç birinden haber gelmedi. Bu köyden 11 kişi öldü. Hepsi benim dayım, amcam ve akrabalarım. 3-5 dakika daha geçmiş olsa ölecektim. Zaten çoğu akrabalarım ve arkadaşlarım ölmüştü. Mekanizenin orada hepsini üst üste bindirmişlerdi, sağ kurtulan yok. Biz bir alanda 148 kişiydik. Ben kurtulan 20 kişiden biriyim. Sağ kurtulan yok, ben bunu düşünemiyorum" dedi. İlk isteğinin bir an önce yukarı çıkmak olduğunu kaydeden Kılıç, "Ciğerlerim yanıyordu. Ocağın emniyet sisteminin tamamı bozuktu. Adamlar ölmüş kimsenin umurunda mı? Benim tahminime göre ölü sayısı daha fazla. Ocakta kalanlar canlı mı? Hepsi ölü" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ