Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ‘Türkiye’de artık Başbakan değil Bakanlar Kurulu Başkanı olur’

        Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Mannheim Şubesi’nin misafiri olarak Almanya’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması durumunda partinin dağılabileceği ve hizmetlerin durabileceği endişesini dile getiren bir vatandaşa şu yanıtı verdi: “Anayasa’da Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır. Cumhurbaşkanı dilediği her an Bakanlar Kurulu’na başkanlık yapabilir. Hele hele milletin oylarıyla seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanı bu memlekette icranın başıdır. Bu cümleyi ilk defa kamuya açık yerde söylüyorum; Bundan sonra Türkiye’de artık Başbakan değil, Bakanlar Kurulu Başkanı olur. Anlatabiliyor muyum? O konuda sakın zerre kadar tereddüdünüz olmasın.”

        Alevilik konusundaki açılımlara ilişkin soruları yantılayan Zeybekci, “Benim komşularım da Alevi. Canımı veririm Alevi komşularım için” dedi.

        ‘MERKEZ GEREKSİZ PANİK YAPTI CESUR OLMALI’

        17 Aralık operasyonlarının Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasına sebep olduğunu ifade eden Zeybekci, “Merkez gereksiz paniğe kapıldı. Bizim ve dünyanın beklentileri ve bizim tavsiyemiz yüzde 1.5-2.5 aralarında bir faiz oranıyken, bir anda yüzde 5’lik bir zıplama yaptı. Bu bir karardır, bir şey söylenmeyebilir. Merkez Bankası’na diyoruz ki; enflasyon beklentisiyle ilgili öngörülere uygun bir şekilde faiz indirimi yap. Cesur ol, piyasayı arkadan takip etme. Piyasanın önüne düş, aşağıya doğru çek faizi” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ