Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır, Mardin, Van, Siirt, Batman ve Muş'un bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi

        HABERTURK.COM

        Mardin Valiliği, IŞİD'in Kobani saldırısını bahane ederek düzenlenen protesto gösterilerinde şiddetin her geçen dakika artması nedeniyle, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, ve Savur ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş ilçesinde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.Siirt Valiliği tarafından da Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Diyarbakır Valiliği de bu akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıkladı. Valilik ayrıca kentteki ilk ve orta dereceleri okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.Batman Valiliği, iki gündür olayların sürdüğü kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eğitime bir gün ara verildi.Muş'un Varto ilçesinde yaşanan olayların ardından 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

        MARDİN

        Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "05.10.2014 tarihinden itibaren Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimiz başta olmak üzere ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 07.10.2014 günü saat 17:00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

        Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

        Açıklamada şöyle denildi: "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00'den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir."

        Öte yandanDiyarbakır Valiliği kentteki ilk ve orta dereceleri okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.

        VAN

        Van'da, Kobani'ye yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylar üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi.Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "İlimizde meydana gelen olaylar nedeniyle 08 Ekim 2014 Çarşamba günü eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

        BATMAN

        Batman Valiliği, iki gündür olayların sürdüğü kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eğitime bir gün ara verildi.

        HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversites'nde yarından itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

        MUŞ

        Muş'un Varto ilçesinde, IŞİD'e tepki bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında, belediye binası önünde duran bir aracın içinden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.Saldırının ardından araçla kaçan şahıslar, karanlıktan yararlanarak kayıplara karıştı. Arama çalışması başlatıldı.

        Öte yandan, HDP'nin "sokağa çıkma çağrısını" bahane ederek Varto ilçesinde düzenlenen gösterilerde kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Hakan Buksur'un cenazesinin ilçeye gelmesinin ardından gerginlik arttı. Gösterilerde, 7 okul molotofkokteyli atılarak yakıldı.

        AK Parti İlçe Başkanlığı, PTT binası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yakıldığı ve birçok iş yerinin zarar gördüğü eylemlerde polis, su ve biber gazıyla müdahalede bulunuyor.

        Olayların devam ettiği ilçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

        BİTLİS'TE2 OKULDA EĞİTİME 1 GÜNLÜK ZORUNLU ARA

        Bitlis'in Tatvan ilçesinde çıkan olaylarda zarar gören 2 okulda eğitime 1 günlük ara verildi.İlçede çıkan olaylar nedeniyle camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokulları yapılacak olan tadilat nedeniyle 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı.

        Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede çıkan olaylarda camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokullarında 8 Ekim Çarşamba günü için 1 günlüğüne eğitime ara verildiğini belirterek, camları kırılan 2 okulda 1 günlük süreyle yapılacak olan tadilattan sonra eğitime devam edileceğini belirtti.

        DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME 3 GÜN ARA VERİLDİ

        Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ