Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'ndan son dakika fotoğraf açıklaması! Benim açımdan bir şey ifade etmiyor

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baktığı sırada çekilen fotoğrafa ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Sıradan, Sayın Erdoğan geliyordu geldi yerine geçti benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor" dedi.

        CHP lideri, erken seçim ve ittifak senaryoları hakkındaki soruya da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı adayları konusunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Çok güzel bir adayımız olacak. Biz diğer partiler gibi değiliz. Otururuz konuşuruz, kendi aramızda tartışırız. Birden fazla isim var" ifadelerini kullandı.

        CHP lideri, önümüzdeki günlerde Almanya'ya yapacağı ziyarette, tedavisine Almanya'da devam edilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı ziyaret edeceğini açıkladı. Baykal'ın sağlık durumu hakkında CHP lideri, "Durumu iyiye gidiyor" dedi.

        Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

        Evlat acısı acıların en büyüğüdür. Sıralı ölüme hepimiz tahammül ederiz. Ama sıralı olmayan ölüm her zaman acı getirir. Mesut Yılmaz Türk siyasetine damga vurmuş önemli isimlerden birisidir. Ailesi ile her zaman örnek olmuştur. Her zaman saygı duyulan bir kişiliği ve konumu da vardır. Çocuğunun kamuoyu tarafından çok fazla bilinmeyen bir rahatsızlığı olduğu açıklandı. Aileye sabır diliyoruz. Biz de onların acılarını paylaşıyoruz.

        KILIÇDAROĞLU'NUN ERDOĞAN'A BAKIŞI

        (Yavuz Yılmaz'ın cenaze törenindeki kare) Sıradan Sayın Erdoğan geliyordu geldi yerine geçti benim açımdan çok fazla bir şey ifade etmiyor. İfade etmiyor derken, sayın Erdoğan'ın cenazeye gelmesi de tabii önemli bir şey.

        REKLAM

        ERKEN SEÇİM İDDİALARI

        Erken seçim kamuoyunun beklediği, oturup düşündüğü bir seçim süreci değil. Tek adam rejiminin başlangıcını yaşıyoruz. Bir adam karar verecek, erken seçime gidilecek. Biz erken seçime hazırız. Biz daha önce görevden alınan belediye başkanları için, yeniden seçim yapalım dedik. Demokrasinin namusunu kurtaralım. Bir kişi istifa etti, belde halkı toplandı ve yeniden seçti. Ama fırsat olmadı. Sarayda oturan bir kişi hiç gerek yok erken seçime dedi. Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündünleri an bir erken seçime giderler. Ekonomi pek parlak değil.Eğer siz 15 yılda bir grup çevreye 620 milyar lira faiz ödüyorsanız sadece yurtdışına 146 milyar dolar faiz ödüyorsanız o ülkenin beli doğrulamaz. Bu geliri çiftçi almıyor emekli memur sanayici almıyor kim alıyor bu parayı? Biz hazırız seçim sırasında neleri söyleyeceğimiz hazır.

        AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİK FASILLARI

        Niye fasıl açmalarını bekliyoruz oturalım biz açalım bütün düzenlemeleri yapalım AB'ye kardeşim ne konuşuyorsunuz biz hepsini yaptık zaten diyelim.

        OLASI İTTİFAKLAR

        Sayın Bahçeli'nin bu yöndeki açıklaması demokrasi açısından doğru. Ama hükümet bunu tercih etmeyecektir. 12 Eylül darbe hukukunu aynen korumaktan yana. Saray çevresi yüzde 10 barajının kendileri lehine çalıştığını gayet iyi biliyorlar.

        Ben hiçbir ülkücünün, hiçbir milliyetçinin otoriter bir yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi her ülkücü için yurt sevgisi gibi, bayrak sevgisi gibi değerlidir. Şimdi hem devrimci hem ülkücüler, şu noktaya geldi, evet demokrasiyi birlikte savunmaya bizim ihtiyacımız var.

        "DEMOKRASİYİ SAVUNANLARA EVET DERİZ"

        Bugün için herhangi bir ittifak söz konusu değil ama demokrasiden yana kim tavır alıyorsa biz onlara evet deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa başımızın üstünde yeri var.

        Tartışmalar oluyor, bize en ağır eleştiriler yapılıyor. Hükümetin ve saray çevresinin tarafından aynı konu çok sayıda kişi tarafından dile getiriliyor. Parti sözcüleri konuşuyor 45 dakika televizyonda veriliyor. Aynı konuda bizim tarafımızdan basın toplantısı yapılıyor. Televizyonlar vermiyor.

        ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI

        Her belediye başkanı hakkında inceleme de yapılabilir, soruşturma da yapılabilir. Biz özel bir eleştiri getirmedik inceleme yaptılar diye. Hiç itirazımız yok. İçişleri Bakanı'nın saydığı unsurların tamamından belediye başkanı hakkında soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş. Her soruşturma yapılan belediye başkanı niye açığa alınır, o zaman hepsini açığa alsınlar. Yeniden soruşturabilirsiniz. Bir değil en az 4 konu orada var. Ben konuşmadan önce Battal Bey'e sordum, o da getirdi dosyayı teslim etti. Mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Mahkeme kararı var, nasıl ikna olmayacağım. Siz Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlam tutmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz. Ben bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptıklarını düşünüyorum. 1 belediyemize gelen müfettiş sayısı 100'ü geçti. Bir oda ayırın, bütün belgeleri verin dedim. İki mesaj verdim, bir, harcadığınız her kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz. İki, hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Hatta size oy vermeyen varsa oraya daha fazla hizmet götürün. Yolsuzluk varsa bize söylesinler en çok biz gideriz yolsuzluğun üzerine.

        CHP liderinin açıklamaları sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

        HAKKINDAKİ İDDİALAR

        Bir kuruşluk bir torpil varsa, ben siyaseti bırakırım, ben onlara benzemem. Bu iddia üzerine ben, bütün çocuklarım, dünürlerim dahil hepsinin mal varlığını gelin araştırın dedim. Ben siyaseti ahlak temelli yaparım. Kızımın dairsei orada, araştırın. O da çocuklarının mal varlığını açıklasın. Battal Bey'in eşi önseçimle geldi.

        Kızım tazminat davası açtı, kazandı. Avukat zaten kendisi, açacak. Aile olarak bunların hepsine dikkat ediyoruz. O kadar dikkat ediyoruz ki acaba bir karar alırken, şu veya bu şekilde bir tartışma konusu olur mu? Kendisine mütevazı bir dair alıyor. Söyleyelim, gelsin çekimler yapsın. Bir sefer gittim evine zaten bu kadar mütevazı ev, versinler 1 milyon dolar hemen verelim. 100 bin dolar versinler hemen veririz. Erdoğan devleti şantaj aracı olarak kullanıyor.

        İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İLE POLEMİK

        Ben ona yanıt vermedim, vermem zaten. Grup başkanvekillerimiz gereken yanıtı verdi. Beni tehdit edecek ben de ona pabuç bırakacağım. Kimsin sen? Değmez bile. Sırf sarayın gözüne girmek için bu yola başvuruyorlar. Oradan acaba prim yapabilir miyim diye. Hakkın suç duyurusunda bulunduk zaten. Bir insan bulunduğu koltuğun hakkını vermeli.

        Sorular sordular, FETÖ ile irtibatını da sordular, grup başkanvekillerimiz. Bir kişi çok sık parti değiştirirse, davalık olursa, davalarını kotarmak için iktidar partisine gecip makama oturursa o kişinin kişiliği tartışma konusu olur. Özgür bey açıklayacak, gensoru tarihine kadar süre verdi. Düne kadar Fetullah Gülen'e övgüler düzen, Erdoğan'a ağza alınmayacak şeyler söyleyen bir insan nasıl olur da birdenbire İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturur. Dün söylediğini bugün nasıl yalanlarsın. Bu tür insanları siyasette muhatap almak da doğru değil.

        PARA TRANSFERİ TARTIŞMASI

        Bir para transferi var mı? Var. Swift kayıtları niçin vardır, yurt dışı para transferleri için. Burada var mı? Var. Sadece banka dekontları olsaydı... Ama swift kayıtları varsa o para çıkmıştır, aynı zamanda Türkiye'ye gelmiştir. Bu para bir şekilde gidiyor, sonra para geliyor. Bunun bir şirket satışı olduğu söylendi. Kim söyledi, Erdoğan söyledi. Bu şirket satışı kime? Ve hangi şirket? Cevabını almış değiliz. Niye cevabını vermiyorlar? Şirketin adını bana söylemek zorundalar.

        Bize çok belge gelir. Bazen posta ile bazen elden. Hiçbir belgeyi check etmeden kullanmayız. Önce dekontlar geldi, dekontlar yetmedi, swift kaydı da gerekiyor onlar da geldi. Arayacaklar bankayı imha edin diyecekler. Para hareketi uluslararası alana yayılmıştır. Aksini kimse inka edemez. Yüzde 100 doğru. Başka kanallardan da check ettik. Hiçbir belge sahte değil.

        Önümüze gelip biz bunu doğrultuyoruz, sahte ise alıp onu bırakıyoruz. Dendi ki bu kişilerin, Erdoğan'ın yakın akrabalarının Man Adası'nda şirketleri yok dediler. Ziya İlgen'e ait. Biz bir şey söylüyorsak kılı kırk yararak söylüyoruz. Ben bütün bunları gayet sakin anlatıyorum. MASAK'ı, Emniyet İstihbarat'ı göreve çağırıyoruz.

        Seçmene demokrasiyi savunun, demokrasiden yana yer alın diyeceğiz. Gazeteciler hapiste, gazetecilerin hapiste olduğu yerde demokrasi yoktur. Üniversitelerin konuşmadığı yerde demokrasi yoktur. Türkiye hala OHAL ile yönetiliyor. Binali Yıldırım, OHAL'i 3 aydan kısa süre uygulayacağız demişti. Bu ülkenin insanı fakirleşti. İşçi, emekli, memur öyle. 2006'dan bu yana çıkması gereken Bakanlar Kurulu kararı çıkmıyor. Saray izin vermiyor.

        SURİYELİLERE YARDIM POLEMİĞİ

        Yardım olarak dağıtıldığı düşünülen miktar. Devlette düşünülen miktar olur mu? 11 milyar 649 milyon 434 bin lira. Yardım yapmışsan yapmışsındır, bu kadar basit. Aynı şekilde Binali Yıldırım'ın Meclis'te yaptığı konuşma. Cumhurbaşkanımızın ve yakınlarının adada hiçbir şirketi yok dedi. Binali Yıldırım'ı da kandırdılar. Sarayın her söylediğine inanma sayın Binali Yıldırım.

        CUMHURBAŞKANI ADAYI

        Çok güzel bir adayımız olacak. Biz diğer partiler gibi değiliz. Otururuz konuşuruz, kendi aramızda tartışırız. Birden fazla isim var, oturup bunu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz, yetkili organlarımızla konuşacağız.

        BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI

        Her kuruşun hesabı verilmeli. Ataşehir'i tekrar böldüler, finans merkezini Ümraniye'ye bağladılar. Ranta karşı bizim belediye başkanımız direniyordu. En çok yeşil alan açan kişidir İstanbul'da buna tahammül edemiyorlar.

        "BİZİM BELEDİYELERE KIRSALDAN ÇOK ŞİKAYET GELMEZ"

        Yerel seçim için halkın nabzı tutulur. İlke olarak milletvekillerinin kendi görevlerini yapmalarını isteriz. Biz Bursa'yı da, Balıkesir'i de, Mersin'i de, İstanbul'u da, Ankara'yı da alacağız. Kimsenin tereddütü olmasın. Bizim belediye başkanı olduğumuz yerlerde kırsaldan şikayet gelmez. Sütü oradan alırız, peyniri oradan yaparız.

        BAHÇELİ'NİN ELEŞTİRİLERİ

        Muhalefet partilerinin birbirlerini eleştirmelerini doğru bulmam. Sayın Bahçeli oldukça sert açıklamalar yapıyor ama cevap vermiyoruz. Bahçeli ülkeyi yönetmiyor ki biz ona eleştiri getirelim. Asıl eleştirilmesi gereken ülkeyi yönetenler. Yoksulluk varken ben Bahçeli'yi mi eleştireceğim. Tek adam rejimini savunuyorum diyorsa kendisinin bileceği bir şeydir. Biz yerliyiz, milliyiz. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazmışız. Afyon tarlalarına yazmışız.

        TRUMP'IN KUDÜS KARARI

        Trump'ın BM'de yalnız kalması çok değerli. Gidin büyükelçiliği kurun dedim. Cevap veriyorlar, kuracağız... Kurun kardeşim. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesi. Ülke İsrail, başkenti boş. Niye Tel Aviv yazmıyorlar. Madem terör devleti ise niye büyükelçini çekmiyorsun? İsrail'den Türkiye'ye vizesiz geliyorlar, biz İsrail'e vize ile gideriz. Bugüne kadar o bildirilere imza atanlardan hiçbirisi orada büyükelçilik açmış değildir. Oturuyorlar, konuşuyorlar toplumun gazını alıp gidiyorlar. Mavi Marmara'da 20 milyar dolara itibar satıldı.

        SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

        Bizim için tehdit oluşturuyorsa yapılır (Afrin operasyonu) Türkiye'nin sınırında terör örgütlerine yuvalanacak ve Türkiye de ses etmeyecek. Türkiye önlemlerini almalı. Türkiye her alanda kendi güvenliğini ve haklarını korumak zorundadır. Süleyman Şah kaçırıldı. Kendi topraklarını terk eden, 18 ada, Yunanistan sordum, nasıl oluyor da siz kendi haklarınızı savunmuyorsunuz. Ne Osmanlı döneminde ne Lozan'da teslim edilmiş değil, orada şu anda Yunan askeri var, işgal altında. Ben bu ülkenin kumunu bile teslim etmem bir başka devlete. Bunlar Süleyman Şah'ı, 18 adayı teslim ettiler. Asıl yerli olmayan, gayri milli olan sizsiniz.

        "KILIÇDAROĞLU BAHÇELİ GİBİ OLSUN, HİÇ SES ÇIKARMASIN"

        Reza Zarrab gibi bir sahtekar var. Bakanlarına rüşvet dağıttı, orada itiraf etti. Halkbank'ın avukatı da dağıttı, genel müdür rüşvet aldı dedi. Sarayda oturan zate niye tek cümle kurmaz Reza Zarrab adına. İki kez nota verildi, Atilla için tek nota bile verilmedi. Bu ülkenin çıkarlarını birisinin oturup savunması lazım. Kılıçdaroğlu Bahçeli gibi olsun, hiç ses çıkarmasın.

        Kudüs konusunda bildiri hazırladılar İslam İşbirliği Teşkilatı. Kararı alan Trump. Trump'la ilgili ne söylediler? Ne diyeyim ben başka. İki yüzlülük bir devlete hayır getirmez. Riyakarlık yakışmaz. Çok konuştuğunuz zaman batarsınız.

        Düne kadar büyükelçilere monşer diyorlardı, dalga geçiyorlardı. İlk kez Türkiye dünyadan soyutlanmış vaziyette.

        "DENİZ BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR"

        Durumu iyiye gidiyor, bu bizi mutlu ediyor. Bir Almanya seyahatim olacak. Türklerin Almanya'ya göçünün 50. yılı ile ilgili bir program yapılıyor. Oraya katılacağım, oradan Deniz Bey'i de ziyaret edeceğim. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur, parlamentodaki görevlerine kısa sürede başlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ