Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya RTÜK'ten tartışma programlarına darbe niteliğinde karar!

        Programın konuklarından yazar Sevan Nişanyan'ın Türkiye Cumhuriyeti'ni küçük düşürücü sözler sarfettiğini öne süren RTÜK şok kararın gerekçesi olarak da bu sözler karşısında moderatör konumundaki Fatih Altaylı'nın yerine Nişanyan'la tartışmak üzere stüdyoda bulunan Prof. Yusuf Halaçoğlu'nun yanıt vermesini gösteriyor!

        Söz konusu program Ermeni Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edildiği dönemde gerçekleştirilmiş ve dünyanın tartıştığı bu konuda görüşlerini bildirmek üzere yazar Sevan Nişanyan ile alanındaki uzmanlığı tartışılmaz bir isim olan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu karşı karşıya gelmişti. RTÜK'ün aşağıda tamamını okuyabileceğiniz ceza kararında da belirtildiği üzere Nişanyan'ın ortaya attığı tüm fikirlerin karşıt görüşü Halaçoğlu tarafından dile getirilmiş, moderatör konumundaki Fatih Altaylı ortaya atılan tüm iddialarla ilgili olarak Halaçoğlu'nun yanıtını da almıştı.

        Ancak RTÜK bu kararıyla tartışma programlarında konukların tezlerini çürütmeyi moderatörün görevi olarak görüyor ve hatta fikir tartışmalarına müsaade edilmesini bir yayıncılık ilke ihlali gibi göstererek adeta tek konukla tek bir görüşün dile getirilmesini teşvik ediyor!

        Üstelik RTÜK'ün, fikirlerinden dolayı programa yayın durdurma cezası verdiği Sevan Nişanyan da Ermeni lobisi temsilcisi değil bir Türk vatandaşı! Kamuoyunun yakından tanıdığı Nişanyan, günlük bir gazetede köşe yazarlığı yapmakla kalmayıp fikirlerini kitap olarak da yayınlamış olan bir isim.

        İşte RTÜK'ün Teke Tek'e verdiği akıl almaz ceza kararının tam metni:

        Metin için tıklayınız...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ