Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın ByLock soruşturmasında ifadesi alındı - Ahmet Şan kimdir? - Tümosan Konyaspor Haberleri

        Habertürk Haber Merkezi'nden Zafer Samancı'nın haberine göre,Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın,FETÖsoruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı Bylock' kullandığı iddiasıyla ifade verdiği öğrenildi.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın, emniyette ifade verdiği öğrenildi. Örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock' kullandığı iddia edilen Şan'ın emniyete giderek ifade verdiği kaydedildi. Şan'ın evinde de terörle mücadele ekiplerinin arama yaptığı, cep telefonuna ve dijital verilere el konulduğu ifade edildi. Ahmet Şan'ın ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. ByLock soruşturması kapsamında ifade veren Ahmet Şan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kayınbiraderi olduğu öğrenildi.

        REKLAM

        AHMET ŞAN KİMDİR?

        Ahmet Şan, 1963 yılında Konya'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Derebucak'ta, İzmir Atatürk Lisesi'nde ve Berlin Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. Bir süre boyunca Almanya'daki Siemens firmasında çalıştı.

        Konya'ya yerleştikten sonra Kompen A.Ş. Genel Müdürü olarak göreve başlayan Ahmet Şan,1998 yılında Konya Gençlerbirliği'nikurdu ve 2004 yılına kadar başkanlık görevini üstlendi.

        Bir süre boyunca Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Üyeliği yapan Ahmet Şan, günümüzdeKonya Doğalgaz Şirketi Gaznet'in Yönetim Kurulu Üyeliği, Konyaspor'un Başkanlığı gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev almaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ