Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İranlı turist paraşüt kazasında öldü

        Edinilen bilgiye göre, yamaç paraşütü ile uçmak için Ölüdeniz'e tatile gelen İranlı turist 37 yaşındaki Loghman Afkhamı,dün akşam saatlerinde Babadağ'ın 1800 metrelik pistinden single olarak tabir edilen tek kişilik uçuş için havalandı.

        10 yıldır yamaç paraşütü ile uçtuğu öğrenilen İranlı turist Loghman Afkhamı, normal bir uçuş yaptıktan sonra Ölüdeniz üzerine geldi. Ölüdeniz'e inişe geçeceği sırada rüzgarın sürüklemesiyle Kelebekler Vadisi açıklarına kadar yaklaşık 3 kilometre havada yol alan İranlı turist Loghman Afkhamı, Kelebekler Vadisi'nin 1 mil açığında paraşütünün kapanması sonucu denize düştü. Yaklaşık 50 metre yükseklikten denize çakılan Loghman Afkhamı'nin durumunu gören Ölüdeniz Belceğiz Plajı mevkiindeki paraşütçüler durumu jandarmaya bildirdi. Botlarla İranlı turistin bulunduğu bölgeye giden jandarma, deniz ortasında Loghman Afkhamı'nin cansız bedeni ile karşılaştı.

        İranlı pilotun cesedi bota alınıp Ölüdeniz Belceğiz Plajı'na getirildi. Burada Ölüdeniz Belediyesi'ne ait bir kamyonete konulan ceset Fethiye devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Olaya Fethiye cumhuriyet savcılığı ile Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından soruşturuluyor. İranın Urumiye kentinde adliye görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Loghman Afkhamı'nin arkadaşları büyük üzüntü yaşadılar. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ