Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Müzikholde ahlak polisi dehşeti

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro’da görevli 4 polis, aşırı alkollü halde müzikhol basıp, kadınlı erkekli 12 kişiyi emniyete ait sivil bir minibüse bindirerek Çatalca’ya götürdü. Gece yarısı dehşeti yaşatan polislerden Ali Keser’in, Azeri uyruklu bir kadına tecavüz ettiği öne sürüldü. İstanbul polisinde şok etkisi yaratan olayın ardından, polis memuru Ali Keser tutuklandı.

        Güngör KARAKUŞ-AHT

        14 Ekim günü yaşandığı öne sürülen “polis dehşeti” iddiaya göre şöyle gelişti: İstanbul Avcılar’da bulunan ve aynı zamanda müzikhol olarak işletilen Anıklar Ocakbaşı’na, gece yarısı beyaz renkli sivil bir minibüsle İstanbul Ahlak Bürosu’nda görevli polis memurları M.K., E.G., S.D. ve Ali Keser geldi. Alkollü oldukları öne sürülen polis memurları ‘ışıkları açın kimlik kontrolü yapacağız” dedikten sonra müşteriler ile çalışanların kimliklerini topladı. Yine iddiaya göre bu arada işletme sahibinden rüşvet aldılar. Polis memurları, aralarında müşteriler ile yabancı uyruklu kadınların da olduğu 12 kişiyi minibüse bindirerek Çatalca’ya doğru yola çıktı.

        TECAVÜZ İDDİASI

        4 memur, yol üzerinde bazı isimleri minibüsten indirdi. Yine iddiaya göre, burada kadınlara ilişki teklifinde bulunuldu. Ancak kadınlar bunu reddetti.

        Daha sonra, polis memurlarından Ali Keser’in, restoran-müzikholde çalışan Azeri uyruklu bir kadına tecavüz ettiği öne sürüldü. Bu olayın ardından da, kadınlı erkekli grup serbest bırakıldı. Gece karanlığında Çatalca’da bırakılan mağdurlar, sabah taksilerle İstanbul’a döndü.

        EMNİYET OLAYA EL KOYDU

        Sabah saatlerinde İstanbul’a dönen 12 mağdur, yanlarına müzikholün işletmecisini de alarak polislerden şikâyetçi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de hemen kolları sıvadı. Adli ve idari soruşturma başlatılırken bir polis memuru açığa alındı.

        E.G ve S.D adlı polismemurları ise sürgün edildi.

        Tecavüzle suçlanan Ali Keser de tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddialarla ilgili yürütülen adli soruşturma kapsamında ifade veren mağdurlar, “Polisler kimliklerini gösterdikten sonra, kimlik kontrolü yapacaklarını söylediler. Aşırı alkollülerdi.

        Mekânın işletmecisinden bir miktar para aldıktan sonra, 7 bayan 5 erkeğin kimliklerini geri vermediler. Daha sonra hepimizi kapıda bekleyen minibüse bindirdiler. Ne olduğunu anlamadık. Edirne yönüne doğru ilerlerken bazı erkek ve bayanları yol güzergâhında indirdiler. Araç Çatalca’ya doğru ilerlemeye devam etti” dediler.

        ‘AHLAKSIZ’ TEKLİF!

        Müzikholde müşteri olduklarını iddia eden iki kadın ise ifadelerinde, “Çatalca’da karanlık bir yere geldiğimizde, sonradan Azeri olduğunu ve tecavüze uğradığını öğrendiğimiz bir bayanı bir polis memuru minibüsten indirdi. Polislerden ikisi yanımıza gelerek, isterseniz cinsel ilişkiye girebiliriz dediler. Kabul etmedik. Biri ‘Gece yarısı burası tehlikelidir. Evim yakın isterseniz, bana gidelim’ dedi. Biz yine kabul etmedik. Gecenin karanlığında Çatalca’da kaldık. Gün ışımaya yakın taksiye binerek, Çatalca’dan ayrıldık” şeklinde konuştular.

        Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'nde görevli 4 polis memuru, Avcılar'daki bir ocak başında kimlik uygulaması yapıp, rüşvet aldıktan sonra, işyerinde çalışan Azeri bir kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Polislerden biri tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ