Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir telefon iki can aldı!

        Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yanlış numara çevirince telefonda tanıştığı gençle kaçarak evlenen 20 yaşındaki Hatice Alan ve 3 aylık bebeğinin ölümüyle ilgili genç kadının babası ve 17 yaşındaki erkek kardeşi tutuklandı. Baba ile oğulun, Hatice Alan ve bebeğini öldürdükten sonra intihar süsü vermeye çalıştıkları öne sürüldü. Töre gereği ablasını öldürdüğü iddia edilen gencin ise 18 kardeş olduklarından ablasının adını dahi bilmediği belirtildi.

        Çiğdem YILMAZ / YOZGAT (AHT)

        Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Aslanlı köyünde yaşayan Hatice Alan (20), 2008 yılında yanlış bir telefon numarası çevirmesi sonucu Serhat Alan'la tanıştı. Bir süre telefonla görüşen ikili birbirlerine aşık olunca evlenmek istedi. Ancak ailesi bu evliliğe karşı çıkınca genç kadın, kaçarak Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan Serhat Alan'ın yanına geldi. 4 Aralık 2009'da evlenen çiftin mutluluğu, 3 ay önce Batuhan adını verdikleri oğullarının dünyaya gelmesiyle perçinlendi. Ancak talihsiz kadın ve bebeği, 11 Ocak'ta evlerinde ölü olarak bulundu. Polisin evde yaptığı incelemede genç kadının boyun kısmında kesik izleri saptanırken, anne ve bebeğinde herhangi bir darp izine rastlanmadı. Evin tavanında ise birisi kopmuş, diğeri kesik iki ipin asılı olduğu, bu nedenle de anne ve bebeğinin boğularak öldürüldükten sonra intihar süsü verilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, geniş çaplı soruşturma başlattı.

        TELEVİZYON PROGRAMINA KATILDILAR

        Polis, geçtiğimiz perşembe günü İstanbul'da özel bir televizyon kanalındaki programa (Müge Anlı ile Tatlı Sert) katılan kadının babası, erkek kardeşi, amcası ve eski nişanlısını gözaltına aldı. Yozgat'a getirilen 4 zanlı, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan genç kadının babası Sıtkı Ç. (45) ve kardeşi H.Ç. (17) çıkarıldıkları mahkemede verdikleri çelişkili ifadeler nedeniyle "şüpheli" sıfatıyla tutuklanıp, Yozgat E tipi Cezaevi'ne gönderilirken, kadının amcası ve eski nişanlısı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Cinayet zanlısı baba ve oğulun daha önce de Sorgun'a geldikleri ve Hatice Alan'ın şikayeti üzerine karakola götürüldükleri öğrenildi. Zanlı olduğu iddiasıyla tutuklanan H.Ç.'nin 18 kardeş oldukları için öldürdüğü öne sürülen ablasının adını dahi bilmediği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ