Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlköğretim okulunda skandal!

        İstanbul Büyükçekmece’de bir ilköğretim okulunda yaklaşık bir ay önce yaşanan skandal olayla ilgili baba Ş.K. şunları söyledi:

        “Temizlik görevlisi kadın derse girip ‘Müdürün talimatı’ diyerek kızımı okulun tuvaletine götürmüş. Okul müdürü tuvaletin kapısında beklemiş. Kızımdan idrar örneği istemiş, direnince de ‘Müdürü çağırırım’ diye tehdit de etmiş. İdrarı aldıktan sonra da gebelik testi yapmış.”

        ‘KIZINIZI ALIN, GİDİN’

        Olay kısa sürede okulda duyulup yayılınca iddiaya göre E.K. okulun penceresine çıkıp intihar girişiminde de bulundu. Olayı duyar duymaz okula giden babanın iddiasına göre okul yönetimi “F....... kızınızı alın gidin” dedi.

        Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden ve şikâyetçi olan baba, olanları tüm öğretmenlerin de bildiğini belirterek okul yönetimi hakkında başvuruda bulundu. Baba Ş.K., tacize uğradığını söylediği kızının durumuna okulun rehberlik öğretmeninin karşı çıktığını da anlattı.

        BİR AYDIR OKULA GİTMİYOR

        Kızının yaklaşık 1 aydır okula gitmediğini söyleyen Ş.K., “BM Çocuk Hakları, İnsan Hakları Sözleşmesi ve ilgili yasalar çerçevesinde sorumluların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Babanın şikâyeti üzerine savcılık iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

        E.K.: Gururumla oynadılar, rezil ettiler

        Baba Ş.K. “Kızımın ayrıca özürlü olduğunu söylediler. Bunun üzerine hastanelere gittik. Yapılan tetkiklerde kızımın sağlam olduğu ortaya çıktı” diye konuşurken küçük kız yaşadıklarını Habertürk’e anlattı:

        “Türkçe dersindeydik. Kadın temizlikçi beni kızlar tuvaletine götürdü. İdrarımı yapmamı söyledi. Karşı çıkınca da şiddet uyguladı. Korktum, idrarımı yaptım. Gebelik testi yaptı. Herkes bana yapılanı öğrendi. Gururumla oynandı. Beni arkadaşlarıma rezil ettiler, rencide ettiler. Okula gidemiyorum. Okul yönetimi aileme benim için fahişe demiş.”

        Müfettiş gelmiş ama dosya kapatılmış

        Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ise olayla ilgili şunları söyledi:

        “Konuyla ilgili ailenin şikâyeti olmuş. Müfettişler okula giderek olayla ilgili inceleme başlatıp okul idarecilerinin bilgisine başvurmuş. Yapılan soruşturmada ise böyle bir suçun işlendiğinin doğru olmadığı kanaatine varılmış ve dosya kapatılmıştır. Çocuk da bunu bahane ederek okula gelmemektedir. Şimdi tekrar bu olayı en ince ayrıntısına kadar soruşturacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ