Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran Meclis Başkanı Kalibaf: "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız"

        İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, meclis oturumunda yaptığı konuşmada, "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız." dedi.

        İran Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalibaf, meclis oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        ABD’ye söyleyecek yeni bir sözlerinin olmadığını hatırlatan Kalibaf, ABD’nin İran’da bataklığa saplandığını ve bu bataklıktan kurtulmak için ABD’nin önlem alması gerektiğini söyleyerek, "Düşmana hayal edilemeyecek derecede karşılık vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

        Kalibaf, ABD’nin medya gibi çeşitli baskı araçlarını kullanarak İran halkını teslim alabileceğini zannettiğini ancak İran’ın Pehlevi Hanedanlığı döneminin İran’ı olmadığını ve hiçbir yabancı gücün İran topraklarında hüküm sürmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

        REKLAM

        Kalibaf son olarak, İran’a yönelik geniş çaplı bir saldırı ve suikast tehditlerinin İran halkının çıkarlarından vazgeçmesine yol açmayacağını vurguladı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Sarıkamış'a dönmeye başladılar

        Kars'ın ormanlarında yaşamını sürdüren ve yaz aylarında beslenmek için Ardahan, Karadeniz Bölgesi ile Gürcistan kırsalına göç eden bozayılar, kış uykusu için Sarıkamış'a dönmeye başladı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ