Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir günde iki kadın cinayeti işlendi!

        Bir Ayşe Paşalı daha... Yani bir kadın daha göz göre göre, bile bile ölüme gitti. Bu seferki kurban Bartınlı 45 yaşındaki 4 çocuk annesi Remziye Mersinli... Remziye, savcılıkça korunma kararına rağmen, bir yıl önce terk edip boşanma davası açtığı kocası tarafından tabancayla öldürüldü.

        Bu kez kadının adı Ayşe Paşalı değil, Remziye Mersinli... 45 yaşındaki 4 çocuk annesi Remziye Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesi’nde yaşıyordu. Eşi Hasan Mersinli’nin (55) hem çocuklarına hem kendisine şiddet uygulamaya başlamasıyla 1 yıl önce evi terk etti. 12 ve 9 yaşlarındaki iki kızını yanına alan Remziye, Bartın’ın Serdar Köyü’nde yaşayan babasının yanına yerleşti.

        Boşanma davası açan ve yarın ikinci davaları görülecek olan Remziye Mersinli, hayati tehlikesi olması nedeniyle koruma isterken boşanma davaları boyunca köye gelen eşi ile jandarma nezaretinde görüştü.

        ‘JANDARMAYI ARAMADI’ İDDİASI

        Önceki gece eşini arayan emekli maden işçisi Hasan Mersinli çocuklarını almaya geleceğini söyledi. Eşinin her gelişinde jandarmayı arayan Remziye Mersinli iddiaya göre bu sefer haber vermedi.

        KARISINI SIRTINDAN VURDU

        Köye gelen Hasan Mersinli evin önünde eşi ile tartışmaya başladı. Remziye Mersinli eve doğru yönelirken tabancasını çıkaran Hasan Mersinli bir el ateş etti. Sırtından yaralanan Remziye Mersinli eve girerken peşinden içeri giren Hasan Mersinli iki çocuğunun gözleri önünde 5 el daha ateş açtı. O anda Remziye ile birlikte insanlık bir kez daha öldü.

        Jandarma olayın ardından kaçan katil zanlısı Hasan Mersinli’yi arıyor.

        Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından göz göre göre ölüme giden Remziye Mersinli’nin battaniyeye sarılan cenazesi, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

        Bıçak ve kerpetenli kocadan 2’nci kattan atlayıp kurtulan kadın koruma istedi

        Balıkesir’de kocası tarafından eve kilitlendiği öne sürülen ve iki gün boyunca çeşitli işkencelere uğrayıp vücudu delik deşik edilen 35 yaşındaki Nurgül Ö., ikinci kat penceresinden atlayarak canını kurtardı. Doktorların verdiği rapor, Nurgül Ö.’nün yaşadığı dehşeti gözler önüne serdi. Hastanede 4 gün tedavi gördükten sonra baba evine yerleşen kadının vücudunun her yerinde kesici, delici alet ve dövüldüğü plastik boru izleri bulundu. Polis, olaydan sonra kaçan Selami Ö. ve annelerinden kaçırdığı 3, 5 ve 9 yaşlarındaki 3 çocuğunu bulmak için özel ekip kurdu. Selami Ö., Akçay’da babasının evine gelirken yakalandı. Zanlının olaydan 15 gün önce babasının evine bıraktığı 3 çocuk da anneye teslim edildi.

        DEHŞETİ ANLATTI

        İki gün boyunca işkencelere ve tecavüze uğradığını iddia eden Nurgül Ö. yaşadıklarını anlattı:

        “Beni eve götürerek bir sürprizi olduğunu söyledi. Sürprizi olduğu için de çocukları evden gönderdiğini söyledi. Bütün kapıları kilitleyerek, beni sesimin çıkmayacağı bir odaya döve döve götürdü. Kerpeten, makas, bıçak ve plastik boruyla vücuduma vurmaya başladı. Kerpetenle kollarımı, bacaklarımı ve ellerimi sıktı. Tırnaklarımı sökmek istedi. Direnince de ısırdı. Kalçamdan bıçakladı, kulaklarımın uçlarını bıçakla kestikten sonra, bana tecavüz etti. Bunları kardeşi Mehmet Ö. de izledi. ‘Kimse bir parçanı bile bulamayacak. Senin yüzünden cezaevine gireceğim’ diyerek saatlerce dövdü. ‘Sana ilaç vereceğim, bütün organlarını keseceğim ve kıyma makinesine atacağım’ diyerek işkence yapıp, vücudumu delik deşik etti.” Genç kadın, kayınbiraderi Mehmet Ö. sigara almaya gittiği sırada ve eşi banyoya girdiğinde ikinci katın penceresinden atlayarak kaçtığını söyledi.

        İki gün önce terk ettiği eşini kalbinden bıçakladı

        İki yıl önce evlenmişti, Burhan ile Rahime. Âşıklardı... Ankara Etimesgut’ta yaşıyorlardı, bir yıl sonra bir çocukları oldu. Ama hayat onları, acı bir yola sürükledi.

        Yaşadıkları sorunlar dayanılmaz noktaya gelince 5 ay önce Rahime Yıldız Uçar (21) evi terk etti. Baba evine dönen 1 çocuk annesi genç kadın, boşanmak istiyordu.

        Her iki ailenin de büyükleri araya girdi. Bu yuvanın yıkılmasını istemiyorlardı. Yoğun baskı sonrası Rahime ikna oldu ve oğlunu da alarak bir markette çalışan eşi Burhan Uçar’ın yanına döndü. Acıları da birlikte; artık eskisi gibi değildi hiçbir şey.

        TERK EDİP GERİ DÖNDÜ

        Kısa süre sonra sorunlar yeniden başladı. Bu kez Burhan terk etti evi, iki gün önce. Kafasında kurgular bitmiyordu, yakınlarına eşinin erkeklerle görüştüğünü söyleyip kendi kendini yiyordu. Sonunda, oğlunu almak için eve gitti. Rahime, Burhan’ı geri çevirip “Vermem” dedi.

        Sabahı zor eden Burhan, ilk iş olarak Rahime’nin yolunu kesti. Etimesgut’ta TBMM Caddesi’nde birbirine bağıran iki insan çevredekilerin dikkatini çekti.

        3 BIÇAK DARBESİ

        Sonrasında tanık oldukları ise yıllar boyu zihinlerden çıkmayacak türdendi. Adam, cebinden bir bıçak çıkarmış kadına saplıyordu. Rahime 3 bıçak darbesi aldı, en ağırı da aylardır ‘gün yüzü görmeyen’ kalbine denk geldi.

        Kanlar içerisinde yere düştü. Nikâh masasında “Evet” dediği an, aklının ucuna bile gelmeyecek bir sonla yüzleşti.

        Bir kadın daha eşinin bıçak darbesiyle katledildi, insanlık bir kez daha Rahime ile öldü.

        Cinayetin ardından kaçan katil koca, vatandaşların ihbarıyla yakalandı. Geriye bir yaşındaki çocuk kaldı.

        KATİL PARKTA YAKALANDI

        Şehit Osman Avcı Polis Merkezi’ne götürülen katil koca, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cinayet masası ekiplerine teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ