Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 70 dünya lideri Paris'te bir araya geliyor!

        1. Dünya Savaşı'nın bitiminin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 70 lider Paris'te bulunuyor. Liderlerin bugün Elysee Sarayı'nda verilecek öğle yemeğinde buluşması ve ardından çeşitli etkinliklere katılması bekleniyor.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir süre önce yemeğin verileceği Elysee Sarayı'na ulaştı. Liderler Elysee Sarayı'nda buluştuktan sonra saraydan ayrılarak Zafer Takı'na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yağmur altında gerçekleştirilen yürüyüşte liderlerin siyah şemsiyeler taşıdıkları görüldü.

        Gün içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın da kısa bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

        REKLAM

        Sabah saatlerinde başlayan anma etkinlikleri kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel anıtlığı ziyaret ederek birlikte çelenk bıraktı. ABD Başkanı Donald Trump'ın ise kötü hava koşulları nedeniyle Paris'te bulunan Amerikan askerlerinin yattığı mezarlığı ziyaretini son dakikada iptal ettiği bildirildi.

        1914 ile 1918 yılları arasında yapılan Birinci Dünya Savaşı'nda 9.7 milyonu asker, 10 milyonu sivil olmak üzere yaklaşık 20 milyon kişi hayatını kaybetmişti.

        TRUMP'A ÇIPLAK PROTESTO

        Paris'te gerçekleşen anma törenleri kapsamında ABD Başkanı Donald Trump'ı taşıyan konvoya yönelik bir protesto gerçekleştirildi.

        Yarı çıplak olduğu belirtilen bir kadın protestocu, Trump'ın konvoyuna birkaç metre mesafeye kadar yaklaştı. Protestocunun FEMEN üyesi olduğu belirtildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE PUTİN BİR ARAYA GELDİ

        Şanzelize Caddesi'nde düzenlenen tören sonunda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir süre sohbet etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in samimi tavırları dikkati çekti.

        Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 15.30'da Fransa'nın başkenti Paris'ten ayrıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı uğurladı.

        Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Paris'ten ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ