Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de kaybolan 8 yaşındaki kız için seferber oldular! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mersin'in Erdemli ilçesinde gece saatlerinde kaybolan 8 yaşındaki Nur Hamit Bilal'in bulunması için mahalle halkıyla birlikte tüm ekipler seferber oldu. Kız çocuğu, 12 saat sonra evinin yaklaşık 2 kilometre uzaklığında daha önce su deposu olarak kullanılan metruk bina yakınında bulundu.

        Olay, ilçeye bağlı Çeşmeli Mahallesi Merkeze Sokak'ta meydana geldi. Yabancı uyruklu Havva ve Hamit Bilal çiftçinin 8 yaşındaki kızı Nur, gece 21.30 sıralarında kayboldu. Çocuğu bulamayan ailesi komşulardan yardım istedi. Komşular hem mahalle sakinlerine hem de ekiplere haber verdi.

        HALK VE EKİPLER GECE BOYUNCA ARADI

        Mahalle sakini yaklaşık 200 kişi ile birlikte jandarma, AFAD, AKUT ve İtfaiye ekipleri, ikisi kokuya duyarlı biri kadavra olmak üzere 3 köpek getirerek arama çalışması başlattı.

        REKLAM

        Çevrede çok sayıda bahçe ve atıl yapıların bulunmasını dikkate alan ekipler sabaha kadar arama çalışması yaptı. 5 kilometrelik alanı tarayan ekipler bir sonuç alamayınca gün ağarmasıyla tekrar planlama yaparak harekete geçti. Daha önce bakılmış olan bölgeler dahil çevrede günün ışıklarıyla birlikte detaylı arama yapan ekiplere yine kokuya duyarlı köpekler de eşlik etti.

        Çalışmaların aralıksız devam ettiği bölgede 12 saat sonra mutlu haber geldi. Küçük Nur, Erdemli Belediyesi'nin personelleri tarafında sağ olarak evinden 2 kilometre uzakta daha önce su deposu olarak kullanılan metruk binada bulundu. Motosiklete alınan çocuk evine getirildi.

        Evde duygusal anlar yaşanırken, belediye personeli yaşananları anlattı. Belediye personeli Emrullah Sarı, "Orada toplandık. Bazı arkadaşlar bahçenin alt tarafına gitti, bizde 3 kişi üst tarafına gittik. Yukarı çıktığımızda sağ tarafımızda eski bir baraka sol tarafımızda altı depo, üstü ev tarzı bir yer vardı. Önünde merdiven vardı. Ben arka tarafa havuza dolandım. Arkadaş orada bir çocuk fark etti. İsmini sorup, 'Nur' deyince bizde çocuğu yavaşça aldık aşağıya ve zabıta arkadaşlara teslim ettik. Binanın merdiven boşluğunda yatar vaziyette bulduk. Ev boştu" dedi.

        Kız çocuğu, ailesiyle buluşturulduktan sonra sağlık kontrolü için ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ