ABD basını: Putin Donbas'ı talep etti
ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeden ateşkes ya da barış anlaşması çıkmazken, barışın hangi koşullarda sağlanabileceğine dair Rusya tarafından bazı öneriler gündeme geldi. ABD basınının, 2 Avrupalı yetkiliye dayandırdığı habere göre, Rusya Ukrayna askerlerinin Donbas'tan tamamen çekilmesini talep etti.
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sonrası iki lider de olumlu açıklamalarda bulunurken, Donald Trump hemfikir oldukları konular olduğu gibi önemli bazı noktalarda anlaşma sağlayamadıklarını ifade etmişti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın nedenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekerken, Rusya'nın endişelerinin gözetilmesini talep etmişti.
ABD basını, Rusya'nın barış için öne sürdüğü teklifi yazdı.
New York Times'ın (NYT) 2 Avrupalı yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Rus tarafı savaşı sonlandırmak için Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donbas bölgesinden Ukrayna askerlerinin tamamen çekilmesini talep etti.
Rusya Devlet Başkanı ayrıca, Rusçanın Ukrayna'da ikinci resmi dil olmasını ve Rus Ortodoks kiliselerine güvence verilmesini istedi.
Donbas'ta bulunan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bir kısmı Rusya kontrolünde olsa da bir kısmı ise Ukrayna kontrolünde bulunuyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, hafta içi yaptığı açıklamada Donbas'tan vazgeçemeyeceklerini net bir şekilde ifade etmişti.
Ukrayna lideri, Donbas'ı bırakmaları durumunda, Rusya'nın gelecek yıllarda Dnipro ve Zaporijya'ya yönelik saldırı başlatabileceğini ifade etmişti.