Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Joe Biden, görev başındayken 80 yaşına giren ilk başkan oldu
        1

        ABD'nin "en yaşlı başkanı" unvanını taşıyan Joe Biden, dün 80. yaşına girdi.

        2

        Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'in yaptığı açıklamaya göre, Biden ailesi, Joe Biden'ın 80. yaş gününü dün bir aile kahvaltısıyla kutladı.

        3

        Görev başındayken 80 yaşına giren ilk başkan unvanını kazanan Biden'ın doğum günü için kamuya açık herhangi bir etkinlik düzenlenmedi.

        4

        1981-1989 yılları arasında ABD Başkanı olarak görev yapan Ronald Reagan 77 yaşında Beyaz Saray'dan ayrılmıştı. Biden, 2024 seçimlerinde tekrar adaylığını açıklamazsa 82 yaşında görevi bırakmış olacak.

        5

        Öte yandan Biden'ın doğum gününde en çok merak edilen sorulardan birisi de Biden'ın 2024'te tekrar başkanlık yarışına girip girmeyeceği oldu.

        6

        Ülkede özellikle Cumhuriyetçi kesim Biden'ın başkanlık ofisi için "mental ve fiziki olarak çok yaşlı" olduğunu savunurken, Biden sık sık bu soruya "gayet iyiyim" yanıtını veriyor

        7

        ABD vatandaşlarının çoğunluğu, Biden'ın ileri yaşı sebebiyle 2024 adaylığına endişeli gözlerle bakıyor.

        8

        Demokratların yüzde 71'i Biden'ın mental olarak güçlü bulduğunu dile getirirken, yüzde 46'sı 2024 seçimlerinde aday olmaması gerektiğini düşünüyor.

        9

        Diğer yandan, Cumhuriyetçilerin de yüzde 26'sı 76 yaşındaki eski ABD Başkanı Donald Trump'ın aday olmaması gerektiğini düşünüyordu. Ancak Trump, geçtiğimiz hafta 2024 seçimlerinde aday olacağını duyurmuştu.

        10

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ