Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına destek olan ağa yaptırım - Dünya haberleri

        ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu yaptırım kararıyla Rusya'nın askeri-sanayi kompleksini destekleyen, küresel yaptırımlardan kaçmasına yönelik ağın hedeflendiği belirtildi.

        Açıklamada, bunun ABD'nin dünya genelinde yaptırımlardan kaçılmasını önleme ve Rusya'nın savaş için ihtiyaç duyduğu gelire erişiminin sınırlanması çabalarının bir parçası olduğu vurgulandı.

        Söz konusu ağın Rusya ve Kıbrıs Rum kesimi merkezli silah tüccarı Igor Zimenkov tarafından yönetildiği kaydedilen açıklamada, ağda yer alan kişilerin Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ardından bir Rus şirketine yüksek teknolojili cihazlar tedarik etmek dahil olmak üzere Rus savunma kabiliyetinin geliştirilmesiyle bağlantılı projelerde yer aldığı aktarıldı.

        REKLAM

        Hazine, Zimenkov'un ABD yaptırımları altındaki bir Belarus savunma kuruluşu için Latin Amerika'da temaslarda bulunduğunu ve Belarus askeri-sanayi kompleksini de desteklediğini söyledi. Hazine, ağdan hedef alınan başka bir şirket olan GBD Limited'in de bir Afrika hükümetine silah sistemleri tedarik etmeye çalıştığını belirtti.

        Hedef alınan ağın üyeleri arasında, Hazine Bakanlığı'nın Latin Amerika'daki bir hükümete ABD yaptırımlı Rostec adına helikopter satmakla suçladığı Singapur merkezli Asia Trading & Construction PTE Limited ve yöneticisi de var.

        Açıklamada, bu kapsamda ağ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 22 kişi ve birçok ülkeden şirketlere yaptırım uygulandığı kaydedildi. Yaptırım uygulananlar arasında Singapur, Kıbrıs Rum kesimi, Bulgaristan ve İsrail merkezli şirketler yer aldı.

        Fotoğraf: AA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ