Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Senatoda Gazze saldırıları nedeniyle protesto edildi - Dünya haberleri

        ​​​​​​​ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Savunma Bakanı Llyod Austin ile Senato Ödenek Komitesi’nde, Biden yönetiminin 106 milyar dolarlık yardım talebi için hazır bulundu.

        Komite önünde ifade verdiği sırada oturuma katılan Gazze saldırılarına karşı olan kişiler, Blinken’ın konuşmasını değişik sloganlar atarak kesti.

        "SOYKIRIMI DESTEKLEMEYİ BIRAKIN"

        Ellerinde savaş karşıtı pankartlarla “Gazze halkına yönelik soykırımı desteklemeyi bırakın”, “Gazze’de katliamı durdurun”, “Gazze’de çocukları kurtarın” ve “Şimdi ateşkes” şeklinde ayağa kalkarak slogan atan protestocular, Kongre polisince salondan çıkarıldı.

        REKLAM

        KANA BULANMIŞ ELLER

        Söz konusu protestocuların dışarı çıkarılmasının ardından Blinken konuşmasına devam ederken, bazı göstericiler, Blinken’ın arkasındaki sıralarda "kana bulanmış elleri" sembolize eden kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak sessiz bir şekilde protestolarına devam etti.

        Göstericilerin, havaya kaldırdıkları ellerinde, “Gazze’ye özgürlük” şeklinde yazılar olduğu da görüldü.

        Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin, Senato Ödenek Komitesi önünde, Başkan Joe Biden yönetiminin 14,3 milyar doları İsrail’e ve 61,4 milyar doları da Ukrayna’ya olmak üzere değişik kalemler içeren Kongreden toplam 106 milyar dolarlık yardım talebi hakkında bugün ifade veriyor.

        "GAZZE KUŞATMASINA HAYIR"

        Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar'ın gelişmelerle ilgili aktardığı notlar şöyle:

        Polis, Dirksen Senato Ofis Binası içinde yasa dışı protesto yapan 12 kişinin tutuklandığını söyledi.

        Duruşmayı kesintiye uğratanlardan bazıları, aynı zamanda ABD'ye Ukrayna'ya silah göndermeyi durdurma çağrısında bulunan savaş karşıtı CODEPINK grubuyla bağlantılı. Pek çok kişi pembe giydi ve ellerinde "Gazze kuşatmasına hayır" yazılı pankartlar açarak ABD'yi İsrail'e fon göndermeyi durdurmaya çağırdı.

        BAZI ÜYELER TUTUKLANDI

        CODEPINK bazı üyelerinin tutuklandığını doğruladı. Grup, bazılarının ellerini "kanı sembolize etmek için" kırmızıya boyadığını söyledi. Blinken, açıklamasının sonunda protestocuları ve "bu odada ifade edilen tutkuları" takdir etti.

        Haberin görselleri İHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ