Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'nin Kentucky eyaletinde meydana gelen sel felaketi hayatı durma noktasına getirdi
        1

        ABD'nin Kentucky eyaletinden yapılan açıklamada, sağanak yağışların neden olduğu selde 8 kişinin hayatını kaybettiği ve bazı bölge sakinlerinin evlerinin çatılarında ve ağaçlarda mahsur kaldığı açıklandı.

        2

        Agence France-Press'in (AFP) haberine göre bilim insanları, aşırı hava olaylarının Dünya'da birçok bölgeyi etkilemesini, iklim değişikliğinin işareti olarak değerlendiriyor.

        3

        Vali Andy Beshear verdiği röportajda, meydana gelen sel felaketinin bu zamana kadar görülenler arasında en kötüsü olduğunu, yağışın daha fazla yıkıma ve ölüme neden olabileceğini söyledi.

        4

        Beshear, kurtarma ekiplerinin bölge sakinlerini havadan ve karadan yürütülen çalışmalarla kurtardığını belirtti.

        5

        Vali yolların sulara gömüldüğünü, arabaların selin şiddetiyle birlikte yolları kapattığını bunun da arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını ve altyapının da hasar gördüğünü sözlerine ekledi.

        6

        Eyalette yer alan alçak katlı evler çatılarına kadar sulara gömülürken, can kayıplarının yanında mal kaybının da çok fazla olduğu belirtildi.

        7

        Vali bazı bölgelerde olağanüstü hal ilan edildiğini belirtti. Vali arama kurtarma çalışmalarına 4 Ulusal Muhafız helikopteri ve 4 Zodyak botun daha katılacağını ve yardımın daha kapsamlı hale getirileceğini söyledi.

        8

        Andy Bashaer, yardıma ihtiyacı olan çok fazla insan olduğunu ve onlara ulaşabilmek adına ellerinden gelenin fazlasını yapmalarına rağmen kayıpların daha fazla artacağını belirtti.

        9

        Altyapıda meydana gelen sorunlar sebebiyle 25 bin eve elektrik ve su tedarikinin yapılamadığı belirtilirken, Ulusal Hava Durumu Servisi, bölgede hala sel riski olduğunu ve daha şiddetli yağmurların beklendiğini ifade etti.

        10

        ABD Başkanı Joe Biden'ın da sel felaketiyle alakalı bilgilendirildiği ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu Başkanı Deanne Criswell'in önümüzdeki günlerde sel bölgesine giderek Biden'a durumu rapor edeceği açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ