Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde ‘güneş enerji santrali’ yapılacağı gerekçesi ile belediye tarafından yaşları 1050 arasında değişen 100’e yakın yeşil çam ağacı kesildi. Cami bahçesindeki ağaçlarında kesilmesine belde sakinleri tepki gösterdi.

        Olay, Bolvadin ilçesine bağlı Özburun Belde Belediyesi tarafından beldede güneş enerji santrali yapılması için karar alındı. Karar kapsamında santralin yapılması içinse beldede ki Üsküdar mahallesi ile Şehir Önü Cami çevresi seçildi. Santralin yapılacağı alandaki büyük çoğunluğu çam ağacı olan ve yaşları 1050 arasında değişen ağaçlar kesilmeye başlandı. Yaklaşık bir hafta süren çalışma ile Üsküdar mahallesi ile cami bahçesi ve çevresindeki ağaçlar kesildi. Traktörlere konuşan ağaçlar ile belediyenin belirlendiği bir alana istiflendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler