Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Alec Baldwin'den set çalışanlarına dava: Silahları kontrol etmedi! - Magazin haberleri
        1

        'Rust' filmi çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne sebep olan ünlü oyuncu Alec Baldwin, set çalışanlarından davacı oldu.

        Baldwin, Los Angeles'taki mahkemeye yaptığı başvuruda ihmal olduğunu iddia ederek yaşadığı “muazzam keder” için tazminat talep etti. Alec Baldwin, mahkeme dilekçesinde, "Bu trajedi, tabancaya gerçek mermiler doldurulduğu için oldu" ifadelerini kullandı.

        2

        "MERMİ VE SİLAHLARI KONTROL ETMEDİ"

        Baldwin, setin silah görevlileri Hannah Gutierrez-Reed ve Dave Halls'u, ekipman sorumlusu Sarah Zachry'yi ve silahları tedarik eden Seth Kenney'yi sette güvenliği sağlayamamakla suçladı.

        Ünlü oyuncunun avukatı Luke Nikas, açıklamasında, "Gutierrez-Reed, mermileri ve silahı dikkatlice kontrol etmedi. Halls, silahı dikkatlice kontrol etmedi hatta Baldwin'e vermeden önce güvenli olduğunu belirtti. Zachry de Gutierrez-Reed'in set dışında sorumsuz davrandığını ve etrafındakiler için güvenlik riski oluşturduğunu ifşa etmedi" şeklinde konuştu.

        3

        Avukat, Baldwin'in "adını temize çıkarmayı" ve davalıların kusurlu davranışlarından sorumlu tutulmasını istediğini belirtti.

        New York Times'a göre; Alec Baldwin, Kenney'i de mühimmatı "rastgele" depolamakla suçladı.

        4

        Dava dosyasında Zachary ve Gutierrez-Reed'in setteki tüm gerçek mermilerin kaydını tutmadığını belirten FBI raporuna da atıfta bulunuldu.

        5

        SORUŞTURMA SÜRÜYOR

        Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in hayatını kaybettiği ve aynı zamanda filmin yönetmeni Joel Souza'nın da yaralandığı set kazası hakkında 2021'den bu yana soruşturma yürütülüyor.

        New Mexico eyaletindeki sette 21 Ekim 2021'de meydana gelen kaza sonrası Hutchins'in ailesi, filmin hem başrolü hem de yapımcısı olan Baldwin ve diğer yapımcılara dava açtı. Ancak taraflar içeriği açıklanmayan bir anlaşma yaptı. Yine de ünlü aktörün yargı süreci devam ediyor.

        Yapılan adli tıp incelemesinde olayın kaza olduğu sonucuna varılmıştı.

        6

        "YAŞANANLAR GERÇEK DEĞİLMİŞ GİBİ GELİYOR"

        Öte yandan Baldwin tetiği çekmediğini savunurken, FBI raporundaysa başka kişinin silahı ateşleyemeyeceğine işaret edilmişti.

        Olaydan sonra ilk defa verdiği röportajda Baldwin, gerçek bir merminin sette ve silahın içinde ne işi olduğunu bilmediğini ifade etmiş ve "Hala inanmakta zorluk çekiyorum. Yaşananlar bana gerçek değilmiş gibi geliyor" diye konuşmuştu.

        7

        MAHKEME ANLAŞMAYI ONAYLARSA FİLMİN ÇEKİMLERİ OCAKTA BAŞLAYACAK

        Ayrıca kazada hayatını kaybeden kameramanın eşi Matthew Hutchins, mahkemenin anlaşmayı onaylaması halinde davanın düşeceğini ve Rust filminin çekimine ocak 2023'te devam edileceğini belirtmişti.

        'Rust' filminde başyapımcı olarak görevine devam edecek olan Hutchins, eşini onurlandırmak için filmin bitirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Baldwin'e veya yapımcılara karşı suçlama veya ayıplamada bulunmaya niyetim yok. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz" ifadelerini paylaşmıştı.

        Fotoğraflar: AP, AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ