Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Angelina Jolie-Brad Pitt arasındaki 'şiddet' davasında isimsiz şikayetçi ortaya çıktı! - Magazin haberleri
        1

        Bir zamanlar 'Brangelina' adıyla anılan ünlü oyuncular Brad Pitt (58) ile Angelina Jolie (47), birlikteliklerini 2016 yılında sonlandırmıştı. İkilinin, ilişkisinin bitme nedeni olarak şiddetli geçimsizlik gösterilmişti.

        Yollarını ayırmalarının üzerinden yıllar geçmesine rağmen Jolie ve Pitt'in hesaplaşması bitmek bilmedi.

        2

        Geçtiğimiz nisan ayında Angelina Jolie'nin, ismini vermeden FBI'a karşı dava açtığı haberi basına yansımıştı. Ünlü aktrisin amacı da büyük oğulları Maddox'un bir uçak yolculuğunda kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü Brad Pitt'e, FBI tarafından neden dava açılmadığını öğrenmekti. Her ne kadar ismini açıklamasa da davayı Angelina Jolie'nin, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı'na (FBI) karşı Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası'na dayanarak açtığı kısa sürede ortaya çıktı.

        3

        ABD basınına yansıyan haberlere göre davacı olarak açık açık Angelina Jolie'nin adı geçmiyor. Fakat 'Jane Doe' takma adını kullanan davacının bilgi sahibi olmak istediği konulara bakıldığında bu kişinin yüksek ihtimalle ünlü yıldız olduğu belirtiliyor.

        4

        Dava konusu olan nokta ise, Brad Pitt'in yıllar önce özel bir jette, Maddox'a uyguladığı ileri sürülen aile içi şiddetin yeteri kadar soruşturulmaması. Davacının iddiasına göre FBI tarafından, Pitt hakkında yeteri kadar araştırma yapılmadı ve aktörün suçunun üzeri kapatıldı.

        5

        "UÇAKTA ŞİDDET GÖREN TEK KİŞİ MADDOX DEĞİLDİ"

        Radaronline adlı site, Angelina Jolie'nin dava dosyasında yer alan ve eski eşi Brad Pitt'e yönelik iddialarını ele geçirdi. Buna göre 2016 yılında bir uçakta yaşanan olay sırasında Pitt'ten şiddet gören tek kişi Maddox değildi. İddialara göre Angelina Jolie de bu şiddete maruz kalmıştı.

        6

        "BU AİLEYİ MAHVEDİYORSUN!"

        Dava dosyasında yer alan belgelere göre; Angelina Jolie, olayları kendi açısından anlattı. Pitt ile Jolie, uçağın arka kısmında büyük bir kavgaya tutuştu. Pitt tartışma sırasında Jolie'nin omzunu tutup onu sarsarak "Bu aileyi mahvediyorsun!" diye bağırdı.

        7

        EVLİLİK BAĞI ORADA KOPTU

        Jolie'nin iddialarına göre uçaktaki tartışma bununla da bitmedi. Angelina Jolie, ilerleyen dakikalarda şiddetin dozunun yükseldiğini ve hatta eski eşinin yüzünden dirseğinden yaralandığını ileri sürdü. Jolie, yaralı dirseğinin fotoğrafını da olayla ilgilenen FBI ajanına gösterdi. Angelina Jolie'nin ileri sürdüğüne göre, Brad Pitt yine de öfkesini alamadı ve eşinin üzerine içeceğini döktü.

        8

        ÇOCUKLARINI GÖRMESİNE İZİN VERİLMEMİŞTİ

        Bu iddianın başka bir yönü daha önce gündeme gelmişti. Brad Pitt, ailece Avrupa'dan ABD'ye döndükleri özel uçakta en büyük oğlu Maddox'a şiddet uyguladığı basına yansımıştı. Bunun sonucu olarak 2016'da FBI, Brad Pitt aleyhine bir soruşturma başlatmıştı. Fakat aynı yılın kasım ayında bu soruşturma kapanmıştı. Soruşturma devam ederken Pitt'in çocuklarını görmesine izin verilmemişti. Tamamen aklandıktan sonra Brad Pitt, önce bir gözetmen eşliğinde sonra da kendi başına çocuklarını görme hakkı kazanmıştı.

        9

        "CAN GÜVENLİĞİMDEN ENDİŞE EDİYORUM"

        Angelina Jolie geçtiğimiz eylül ayında da Pitt ile ilişkisi ve evliliği süresince hem kendisinin hem de çocuklarının güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti. The Guardian'a konuşan Jolie, Pitt ile süren velayet davası nedeniyle bu konu hakkında daha derin açıklamalar yapamayacağını da sözlerine eklemişti.

        10

        DAHA ÖNCE DE AİLE İÇİ ŞİDDET İDDİASINDA BULUNMUŞTU

        Angelina Jolie, daha önce de Brad Pitt'in kendisine aile içi şiddet uyguladığını iddia etmişti. Ünlü aktris, devam eden boşanma davası kapsamında mahkemeye eski eşinin ilişkileri boyunca kendisine şiddet uyguladığını ileri iddia etmiş ve bununla ilgili belgeler de sürmüştü. Bu belgelerin tüm ayrıntıları bilinmese de Angelina Jolie'nin bu konuda kanıtları olduğu, hem kendisinin hem de yaşı küçük olanlar da dahil altı çocuğunun da ona tanıklık etmeye istekli olduğu belirtilmişti. Fakat daha sonra bu istek mahkeme tarafından kabul edilmemişti.

        11

        VELAYET DAVASINI 'KORKUNÇ' DİYEREK NİTELEDİ

        Brad Pitt ile altı çocuğun velayeti için aralarında süren davayı "korkunç" diye nitelendiren Angelina Jolie, Pitt ile en büyük oğlu Maddox arasında uçakta yaşandığı ileri sürülen şiddet olayına da değinmişti. Jolie, "Olaylar uçakta uygulanan sözlü ve fiziksel şiddetle başlamadı. Olay bundan çok daha karmaşık." diyerek sözlerini sürdürmüştü. Angelina Jolie, ayrıca Brad Pitt'ten boşanma kararını kolay almadığının da ifade etmişti. Jolie, "Çocuklarımın babasından ayrılma kararı almak, öyle bir pozisyonda bulunmak bana çok şeye mal oldu." diyerek o süreçte yaşadığı zorlukları ifade etmişti. Ünlü yıldız, "Ailem ve çocuklarımın babası için iyilik ve huzur diliyorum. Biz her zaman bir aile olacağız." diyerek sözlerini tamamlamıştı.

        Fotoğraflar: Splash News, AP, Reuters.

        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ