Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'da 'Zeytin Dalı' operasyonu: 12 kişi hakkında gözaltı kararı

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya üzerinden Zeytin Dalı Harekatını protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Halkevleri Genel Başkanı da bu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        CHP'DEN HALKEVLERİNE DESTEK

        CHP milletvekillerinden oluşan, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet, Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ile bazı üyeleri gözaltına alınan Halkevleri'nin genel merkezine destek ziyaretinde bulundu.

        Halkevleri'nin Konur Sokak'taki genel merkezini ziyaret eden Ağbaba'ya CHP milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Nurhayat Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Ali Şeker, İlhan Cihaner ile Selin Sayek Böke de eşlik etti.

        REKLAM

        Ziyaretin ardından genel merkez önünde heyet adına basın açıklaması yapan Ağbaba, farklı ve muhalif seslerin susturulmaya çalışıldığını iddia etti. Ağbaba, Halkevleri ile dayanışma içerisinde olduklarını aktardı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör propagandası yaptıkları ve Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 11'i yakalanmıştı. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş da gözaltına alınanlar arasında yer almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ