Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Atatürk'ün, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve öngörüleriyle yüzyıla yön veren büyük devlet adamlarından biri olarak kabul edildiğini belirterek, "Türk milletini onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün mücadele azmi gösteren bu büyük lidere vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir." ifadesini kullandı.

        Eroğlu, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden taviz vermeyen, baskıya, esarete karşı boyun eğmeyen bir politikayla tüm dünyanın Türkiye'ye saygıyla bakmasının mimarı olduğunu bildirdi.

        Atatürk'ün, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve öngörüleriyle yüzyıla yön veren büyük devlet adamlarından biri olarak kabul edildiğini belirten Eroğlu, "Türk milleti Atatürk'ün mihmandarlığında küllerinden doğmuş, onun ilke ve değerleri ışığında modern dünyanın bir parçası olarak dünya milletleri arasında hak ettiği saygıyı kazanmıştır. Türk milletini onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün mücadele azmi gösteren bu büyük lidere vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir." değerlendirmesinde bulundu.

        Eroğlu, İstiklal mücadelesinde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, zorlu koşullara rağmen geleceğine sahip çıkan aziz milletin bugün de ülkeye yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahip olduğunu vurguladı.

        Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacağını bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Atatürk'ün ve kahraman atalarımızın bizlere bırakmış olduğu değerli mirası geleceğe taşımak, uğruna büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmak, yaşatmak ve yüceltmek birey olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu ve Milli Mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler