Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Annesinden ayrı düşen ayı yavrusunu biberonla besliyorlar
        1

        Çukurca ilçesinde geçen hafta vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan ayı yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        2

        AA'nın haberine göre bir süre bakıldıktan sonra bölgeye bırakılan ayı yavrusu, tekrar yerleşim yerine inince ekipler tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

        3

        Hakvan adı verdikleri ayı yavrusuna özenle bakan merkezdeki görevliler, sağlığına kavuşması için bakım ve rehabilitasyon sürecine başladı.

        4

        Üç saat aralıklarla özel diyet uygulanarak beslenen ve sıcak bir ortamda bakılan ayı yavrusu, sürekli veteriner hekimlerin gözetiminde tutuluyor, biberonla besleniyor.

        5

        Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, gazetecilere, her yıl yaralı getirilen birçok yaban hayvanını merkezde tedavi ettiklerini söyledi.

        6

        Bu yıl 2 yetişkin ayının da yaralı olarak merkeze getirildiğini anlatan Aslan, şunları kaydetti:

        7

        "Çukurca'da bir ayı yavrusu bulundu ve bize getirildi. Genel muayenesini yaptık ve sağlık durumunun iyi olduğunu tespit ettik.

        8

        Beslemesini yaptıktan sonra annesini kaybettiği yere geri bıraktık ancak annesini bulamadı ve geri getirmek zorunda kaldık. Merkezde ihtiyaç duyduğu habitat şartlarını oluşturduk.

        9

        'Hakvan' ismini koyduk. Memelilerde rehabilitasyon aşaması çok zor. İnsanlara alıştıktan sonra doğaya tutunması zor oluyor. Bu nedenle özel rehabilitasyon uyguluyoruz. Uzun süre misafirimiz olacak."