Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğinin (TPRECD) bu yıl 15'incisini düzenlediği "Plastik Cerrahi Asistan Okulu"nda kıdemli asistanlar bir araya geldi.

        Belek Turizm Merkezinde bir otelde, farklı üniversitelerde eğitim gören 49 kıdemli asistana, alanında uzman öğretim üyeleri plastik cerrahi alanındaki güncel gelişmeleri ve tecrübelerini paylaştı, olası komplikasyonları anlattı.

        TPRECD Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver, AA muhabirine, dernek olarak yılda iki defa "Plastik Cerrahi Asistan Okulu" düzenlediklerini, ilkinde yeni başlayan asistanlara plastik cerrahinin temel tekniklerini anlattıklarını söyledi.

        İkincisinde ise uzmanlığa aday oldukça kıdemli asistanların bilgi ve tecrübelerini artırmak için bu alanda deneyimli hocaların bilgi aktarımlarının yapıldığını vurgulayan Demirdöver, "Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen deneyimli hocalarımız bilgilerini paylaşıyor. Müfredatta olan bilgilerin pekiştirilmesi için bu okul önemli." diye konuştu.

        Derneğin Bilimsel İşler Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ersoy Konaş ise Türkiye'nin dört bir yanında eğitim alan plastik cerrah adaylarını bir araya getirdiklerini ifade etti.

        Yoğun eğitim kampı oluşturduklarının altını çizen Konaş, "Türkiye'deki plastik cerrahi eğitimini standardize etmeye çalışıyoruz. Hem güncel bilgiler hem uzun yılların tecrübeleri paylaşılıyor. Zor vakalar, komplikasyonlara yönelik eğitim veriliyor. Asistanların kusursuz plastik cerrahlar olarak halkımıza hizmet etmelerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

        Asistan Okulu 16 Nisan'da sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler