Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye İşçi Sendikaları (TÜRKİŞ) Konfederasyonu Antalya İl Temsilciliği, TÜRKİŞ’e bağlı Sendikaların Antalya Şube Başkanları 2018 yılını değerlendirdi, 2019 yılını da mücadele yılı ilan etti.

        TÜRKİŞ Antalya İl Temsilcisi ve YOLİŞ Sendikası Antalya 1. Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal’ın başkanlığında, TESİŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Kadir Kır, BelediyeİŞ Şube Başkanı Mehmet Mercan, HaberİŞ Şube Başkanı Murat Senem, YOLİŞ 2. Nolu Şube Başkanı Adnan Kocabaş, TOLEYİS Bölge Şube Başkanı Cemalettin Kelten, TEZKOOPİŞ Şube Başkanı Barış Özdemir, Sağlıkİş Şube Başkanı Hakan Kandak ile KOOPİŞ Sendikası Şube Başkanı Mustafa Şahin 2018 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

        Toplantıda Ünal, Türkiye’deki çalışma hayatının ve işçi sınıfının belirleyici unsuru TÜRKİŞ’in, asgari ücretin 2 bin 20 liraya çıkmasındaki önemine vurgu yaptı. Ünal, “2018 yılı, ülke açısından da, çalışma hayatı açısından da oldukça sıkıntılı geçti. 2019 yılına, 2 bin 20 liralık bir asgari ücret ile giriyoruz. Asgari ücret, Konfederasyonumuzun mücadelesiyle 2 bin lira üzerine çıkarılmıştır. Bu elbette ki yeterli değildir. İşçi sınıfının neferleri adına, 2019 yılını da ‘mücadele yılı’ ilan ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler