Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Aybar Kar fırtınası nedir, ne demek ve etkileri nelerdir? Türkiye Aybar kar fırtınası etkisi altına giriyor!
        1

        Hava sıcaklıkları düştü, yurdun dört bir yanından kar yağışı haberleri gelmeye başladı. Hava Forumu adlı Twitter hesabından Türkiye'nin Aybar kar fırtınası etkisi altına girdiğini söyleyince Aybar kar fırtınası nedir, ne demek sorusu gündeme geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumu raporlarına göre Türkiye'nin her bölgesinde bu hafta içi hava sıcaklıkları düşecek, pek çok bölgede kuvvetli yağış ve kar yağışı gözlemlenecek. İşte Aybar kar fırtınası hakkında merak edilenler...

        2

        AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

        Aybar kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre gösterişli ve heybetli anlamlarına gelmektedir. Aybar kar fırtınasının Sibirya üzerinden gelen bir soğuk hava dalgası olduğu söyleniyor. Ayrbar kar fırtınasının etkisine girecek olan ülkelerden birinin de Türkiye olması bekleniyor. Bu durumda da Türkiye'de Mart ayının 10. günü ile 14. günü arasında hava sıcaklıklarının büyük oranda düşmesi ve yoğun kar yağışının meydana geleceği söyleniyor.

        3

        Sibirya üzerinden gelmesi beklenilen soğuk hava dalgası nedeniyle son 35 yılın en yoğun kar yağışının yaşanması bekleniyor.