Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA: AYM'den Sırrı Süreyya Önder için hak ihlali kararı
        .png
        .png

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Sırrı Süryya Önder 2013 yılındaki Nevruz kutlamaları sırasında İstanbul’da yaptığı konuşma nedeniyle yargılandı.

        7 Eylül 2018’de İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, Sırrı Süreyya Önder’i "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi yerel mahkemece verilen bu cezaları onaylayınca cezası kesinleşen Önder, Aralık 2018’de Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne konuldu.

        Önder, daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle bireysel başvuruda bulundu. AYM Genel Kurulu başvuruyu bugünkü oturumunda sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme oybirliğiyle Önder’in “ifade özgürlüğü”nün ihlal edildiğine karar verdi.AYM Önder'e 9 bin 150 TL de tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.

        Önder'in karar uyarınca cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor. Bu karar verilmeseydi Önder, en iyimser şartlarda koşullu salıverilme tarihi olan 19 Temmuz 2021’e kadar cezaevinde kalacaktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ