Bakan Çelik: Seçimleri erteleyin demek başlı başına bir saygısızlıktır
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Bir Avrupa demokrasisine, Türkiye gibi güçlü kurumları olan bir devlete 'Seçimleri erteleyin' demek başlı başına bir saygısızlıktır." dedi
ABONE OLAvrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Başbakan Binali Yıldırım'a eşlik ettiği İspanya programı sırasında gazetecilere, AKPM Denetim Komisyonu'nun Türkiye'deki seçimlere ilişkin açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
AA'nın aktardığına göre; Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Denetim Komisyonu'nun Türkiye'de seçimlerin ertelenmesi yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bir Avrupa demokrasisine, Türkiye gibi güçlü kurumları olan bir devlete 'Seçimleri erteleyin' demek başlı başına bir saygısızlıktır. Bu, o Denetim Komisyonu'nun saygınlığından götürür, bizden bir şey götürmez. Biz yine çok güçlü bir seçim yapacağız, şeffaf bir seçim yapacağız, uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapacağız, çok yüksek katılımlı bir seçim yapacağız ve sonuca da herkes saygı duyacak." dedi.
Denetim Komisyonu'nun şimdiye kadar hiç duyulmayan ve Türkiye'nin çok yadırgadığı bir mesaj verdiğini söyleyen Çelik, "Türkiye'deki seçimler, birçok uluslararası kurum tarafından denetleniyor. Bizim partimiz ve diğer partiler de bu uluslararası kuruluşlarla yakın işbirliği içinde." diye konuştu.