Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Özer'den son dakika öğretmen atama açıklaması! 2022 Öğretmen ataması ne zaman, hangi tarihte yapılacak, kadro ve branş dağılımı belli oldu mu?
        1

        Öğretmen atamalarına ilişkin son olarak Milli Eğitim Bakanı Özer açıklamalarda bulunurken, konuya ilişkin yapılan açıklamalar öğretmen ataması bekleyenlerde heyecan yarattı. Öğretmen olma hayalini kuran binlerce kişi kadro branş dağılımının nasıl olacağını ve öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2022 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte öğretmen atamasına ilişkin tüm detaylar...

        2

        ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber canlı yayınında eğitim gündemi ve öğretmen atamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

        Bakan Özer, "Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Çok önemli bir hedef koyarak 3 bin anaokulu için yola çıkmıştık. Bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre dağılımı değişen Öğretmen Atamaları gerçekleştirilecek" yanıtını verdi.

        3

        ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

        Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin soru üzerine Bakan Özer, 60 yıllık bir özlem olan öğretmenlere mahsus bir kanunun yürürlüğe girdiğini vurguladı.

        Bu sayede ilk kez öğretmenlerle ilgili bir kariyer sisteminin oluşturulduğuna işaret eden Özer, "Öğretmenlik Meslek Kanunu bir başlangıç kanunu, yani mutlaka buna ilave edilerek zenginleştirecek açılımlar mutlaka olacaktır. Önemli olan öğretmenlere mahsus bir kanun olmasıydı" görüşünü paylaştı.

        4

        Uzman ve başöğretmenlik kariyer basamaklarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Özer, sistemde yaklaşık 75 bin uzman ve 90 başöğretmenin bulunduğunu, dolayısıyla uzman ve başöğretmenliklerin ilk defa bu Öğretmenlik Meslek Kanunu ile var olmadığını anımsattı.

        5

        Bu kanun ile kariyer sistemlerine başvuranlar için kapsamlı bir mekanizma oluşturulduğuna ve kota konulmadığına dikkati çeken Özer, bu sistemde 70 ve üzeri puan alan her öğretmenin, uzman veya başöğretmen olabileceğini, dolayısıyla daha önce olduğu gibi birbirleriyle değil kendileriyle rekabet edeceklerini ifade etti.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ