Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BALIKESİR (AA) - Balıkesir Üniversitesine bağlı Ayvalık Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğrencileri karma sergi açtı.

        Sergi, öğretim görevlileri Dr. Figen Erdoğdu ile Gülcan Kaba'nın öncülüğünde hazırlanan sergi, Ayvalık Belediyesi Kırlangıç Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

        BAÜ Ayvalık Meslek Yüksekokulu Mimari ve Restorasyon Bölümü öğretim görevlisi Gülcan Kaba, serginin bu yıl mezun olan öğrencilerin eserlerinden oluştuğunu söyledi.

        Eski çini ve duvar resmi onarımı eğitimi alan öğrencilerin bir eğitim dönemi boyunca yaptıkları eserleri sergilediklerini aktaran Kaba, çini, mozaik, kumaş üzerine kalem işi duvar resimleri, tümleme, ahşap üzerine kalem işi, replika ve seramikten oluşan eserleri sergilendiklerini belirtti.

        Sergide eseri bulunan öğrencilerden Yağmur Göçmen, bu sergi sayesinde bilmedikleri şeyleri öğrendiklerini ifade ederek, "Duvar resimleri ve tarihi eserlerin onarımları hakkında biz öğrencilerin pek bilgisi yoktu. Bu serginin hazırlanması sırasında bu yönde epey bilgilendik. Artık sanat eserlerine bakış açımız değişti ve farklılaştı." dedi.

        Öğrencilerden Elisa Şenlik ise yaptıkları eserlerin hem kişisel hem de ekip işi olduğunu belirterek, "Bu serginin hazırlanışı sırasında, sanat eserlerine somut olarak bakıp geçilemeyeceğini öğrendim. Artık bir sergide sanat eserinin ne anlatmak istediğine ilişkin bilince kavuştum. Şimdi bu tür eserlere daha anlamlı bakabiliyorum ve bu durum bana motivasyon anlamında da iyi geliyor." ifadelerini kullandı.

        Serginin açılışına Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Yakup Dinç, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ayşe Urul'un yanı davetliler de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler