Bankalardan tüm zamanların en yüksek 8 aylık kârı
Bankacılık sektörünün kârı, bu yılın 8 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 30,8 artarak 42 milyar 949 milyon liraya yükseldi. Sektörün ağustos ayı kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 azalarak 3 milyar 968 milyon lira oldu. 8 ayda sektörün faiz geliri 268,1 milyar TL'ye, toplam faiz gideri ise 119,9 milyar TL'ye geriledi. Bankaların mevduata ödediği faiz, bu yılın 8 ayında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 44,3 azalarak 127 milyar liradan 70,7 milyar liraya indi
ABONE OLTürk bankacılık sektörü, bu yılın ocak-ağustos döneminde 42,9 milyar lira ile tüm zamanların en yüksek 8 aylık karını elde etti.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türk bankacılık sektörü, yılın 8 ayında 42 milyar 949 milyon TL net dönem karına ulaştı.
Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, karlılıktaki artış yüzde 30,8'e işaret etti. Böylece tüm zamanların en yüksek 8 aylık karına ulaşıldı. Türk bankacılık sektörü, geçen yılın 8 aylık döneminde 32 milyar 838 milyon lira kar elde etmişti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ