Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Banu Parlak adliyeye sevk edildi

        Son dönemlerde Dilan Polat ile kavgalarıyla gündeme gelen sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak’ın yaptığı bir paylaşım yeniden gözaltına alınmasına neden oldu. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’un haberine göre, Parlak, sosyal medya hesabından beline taktığı tabancayı çıkartarak çektiği videoyu paylaştı.

        ÜZERİNDE KAYITLI RUHSATLI SİLAH ÇIKMADI

        Bu paylaşım üzerine savcılık harekete geçti. Çektiği videoda silahın ruhsatlı olduğunu belirten Banu Parlak’ın üzerine kayıtlı silah ruhsatı bulunmaması üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

        GÖZALTINA ALINDI

        Parlak’ın silahlı paylaşımlar yapması üzerine cumhuriyet başsavcılığın talimatı ile mahkemeden alınan arama kararla polis ekipleri harekete geçti. Banu Parlak’ın Beylikdüzü’nde bulunan evinde arama yapıldı.

        REKLAM

        Evde yapılan aramada “Hayalet silah olarak bilinen Glock Gen 5 marka ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 9 mermi ele geçirildi.

        Silaha el konulurken, Banu Parlak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Parlak adliyeye sevk edildi.

        SERBEST KALDI, KOŞARAK UZAKLAŞTI

        DHA'da yer alan habere göre Büyükçekmece Adalet Sarayı'na getirilen Parlak ilk olarak savcıya ifadesini verdi. Savcılık, Parlak'ı adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Serbest bırakılan Parlak adliyeden koşarak uzaklaştı.

        "İNTERNET ÜZERİNDEN SATIN ALDIM"

        Bugün çıkarıldığı savcılık tarafından ‘yurtdışı çıkış yasağı’ ve ‘adli kontrol şartıyla’ serbest bırakılan ünlü fenomenin polise verdiği ifadelerine ulaşıldı.

        Sosyal medya mecraları üzerinden silahlı paylaşımı yaptığı gerekçesi ile dün akşam gözaltına alınan Banu Parlak ifadesinde, "Başakşehir ilçesindeki güzellik merkezim 2 kez kurşunlandı. Bu sebepten ötürü can güvenliğimi sağlamak amacıyla silah temin etmeye karar verdim. Ruhsat işlemleri uzun sürünce internet üzerinden tanımadığım birinden 120 bin liraya silahı satın aldım" dedi.

        VİDEOYU ANLATTI

        Tabancayı iş yerindeki çekmecesine koyduğunu anlatan Parlak, "Daha sonra da bu tabancayı evime götürdüm. Bu silahı üzerime alıp taşımadım evimde taşıdım. Videoda görülen silah ise iş yerime gelen bir erkek müşterime aitti. 1 buçuk sene önce sosyal medya hesabım için espri maiyetinde çektiğim bir videoydu. Silah gerçek değil, o yüzden alıp video çektim. Yaşanan son olaylardan sonra beni zor durumda bırakmak için sanki yeni paylaşmışım gibi servis ediyorlar" diye ifade verdiği öğrenildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ