Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Başakşehir: 2 - Trabzonspor: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Süper Lig'in 9. haftasının kapanış maçında nefesleri kesen mücadelede Başakşehir ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı.

        Yüksek tempoya rağmen golün olmadığı ilk yarının adından bordo-mavililer 61. dakikada penaltıdan Sturridge ile 1-0 öne geçerken Başakşehir de 67. dakikada Visca'nın penaltı golüyle eşitliği yakaladı.

        Trabzonspor'un penaltısına sebebiyet veren Martin Skrtel, 78. dakikada skoru 2-1'e taşıyan golü attı.

        90+5. dakika oynanırken sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sörloth harika bir gol attı ve skoru 2-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı veiki takım da 1 puana razı oldu. Hem Başakşehir hem de Trabzonspor, ligde üç maç sonra puan kaybetti.

        REKLAM

        MAÇIN DAKİKALARI

        Maçın ilk tehlikesi 8. dakikada Başakşehir'den geldi: İrfan Can Kahveci, ceza sahası dışından kaleyi çapraz gören bir açıdan şut çekti ancak top az farkla dışarı çıktı.

        Ev sahibi ekip 10. dakikada gole bir kez daha yaklaştı :Başakşehir, İrfan Can Kahveci'nin Sosa'yı çalımlayarak sol kanattan ceza sahasına doğru taşıdığı topla pozisyona girmeye çalıştı ancak bordo mavili oyuncular topu uzaklaştırdı.

        Başakşehir 19. dakikada bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu: İrfan Can Kahveci'nin şutu kaleci Uğurcan'dan sekti ve dönen topta Crivelli kafa vuruşu yaptı. Trabzonspor savunması topu dışarı gönderdi.

        CRIVELLI DİREĞE TAKILDI

        Mücadelede 26. dakika oynanırken Başakşehir bu kez direğe takıldı: İrfan Can'ın pasında Visca ceza sahası içinde topu Crivelli'ye bıraktı. Crivelli'nin sert şutunda top direkten döndü.

        REKLAM

        Trabzonspor, 34. dakikada tehlike yarattı ancak sonuç çıkmadı: Nwakaeme topu sol kanattan içeri taşıdı ve Mert Günok'un soluna doğru sert bir şut çekti. Mert'in çeldiği topta Sörloth pozisyonu tamamlamak istedi ancak hakem elle oynama kararı verdi.

        İNANILMAZ KARAMBOL!

        36. dakika oynanırken Başakşehir kalesinde inanılmaz bir karambol yaşandı: Sörloth'un sağ kanattan tek tek adam eksilterek taşıdığı topla buluşan Nwakaeme'nin şutunu kaleci Mert kurtardı. Sonrasında Sörloth'un vuruşunu yine kaleci kurtardı. Yaşanan karambolde pozisyon devam etti ve savunma topu kornere gönderdi.

        İlk yarı 0-0'lık skorla tamamlandı.

        Trabzonspor 58. dakikada penaltı kazandı: Trabzonspor sol kanattan Nwakaeme ile geldi. Nwakaeme Caiçara ve Azubuike'yi geçerek ceza sahası dışından şut çekti. Top dışarı çıktı ve bordo mavili ekip köşe vuruşu kazandı. Sosa'nın köşe vuruşunda Skrtel topa elle müdahale etti ve hakem beyaz noktayı gösterdi!

        61. dakikada Trabzonspor'da Daniel Sturridge topu ağlarla buluşturdu ve takımını Başakşehir karşısında 1-0 öne geçirdi!

        BİR PENALTI DAHA!

        Mücadelede dakikalar 64'ü gösterdiğinde bir penaltı daha oldu! Savunmanın arkasına gönderilen topta Crivelli hareketlendi. Ceza sahası içinde kaleci Uğurcan'ın müdahalesiyle Crivelli yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Trabzonspor'da Uğurcan Çakır, Crivelli'ye yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. Penaltıda topun başına geçen Visca, çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi ve Başakşehir, Trabzonspor karşısında beraberliği yakaladı.

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR DİREĞE TAKILDI!

        Karşılaşmada 71. dakika oynanırken Başakşehir direğe takıldı: Gael Clichy'nin kaleye yakın mesafeden bulduğu sert şutta top direkten dışarı çıktı.

        SKRTEL KENDİNİ AFFETİRDİ!

        Trabzonspor'un 1-0 öne geçmesine sebebiyet veren penaltıyı yaptıran Skrtel, 78. dakikada kendini affettirdi: Visca'nın köşe vuruşunda Robinho ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Kaleciden dönen topu tamamlayan Skrtel, Başakşehir'i 2-1 öne geçirdi.

        90+5.dakika oynanırken Yusuf Sarı'nın kullandığı köşe vuruşunda kafa vuruşuna çıkan Sörloth, takımına beraberliği getiren golü kaydetti.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı. Başakşehir 15 puana yükselirken Trabzonspor da puanını 16'ya çıkardı. Turuncu-lacivertliler gelecek hafta Alanyaspor'la karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ise Göztepe'yi konuk edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ