Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayramda toplu taşıma (Marmaray, metro, metrobüs, tren) ücretsiz mi? 2022 Ramazan Bayramı'nda bugün otobüsler ulaşım bedava mı, ücretsiz mi? (İstanbul, Ankara, İzmir)
        1

        Ramazan Bayramı'nın idrak edilmeye başlanmasıyla bayramda toplu taşıma ücretsiz mi olacak sorusu gündeme geldi. Ramazan Bayramı'nda metro, metrobüs, otobüs gibi toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar bayramda toplu taşıma ücretsiz mi sorularını araştırmaya başladı. Peki 2022 Ramazan Bayramı'nda toplu ulaşım ücretsiz mi olacak? İşte merak edilenler...

        2

        BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

        Ramazan Bayramı'nın başlamasıyla bayramda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı gündeme geldi. Konuya ilişkin büyükşehirlerden açıklama geldi. İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

        3

        İSTANBUL'DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

        1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Ramazan Bayramı’nın resmi tatil olması nedeniyle İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecektir.

        4

        ANKARA'DA BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması…” Kararı gereğince vatandaşlarımız, 02, 03, 04 Mayıs 2022 tarihlerine rastlayan Ramazan Bayramı’nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

        5

        Ayrıca EGO Genel Müdürlüğünce arife gününden itibaren Karşıyaka Mezarlığı'nda 4, Sincan-Çimşit Mezarlığı'nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı'nda 1 adet olmak üzere toplam 7 adet solo EGO otobüsü ile sabah 08.00, akşam 18.00 saatleri arasında ring seferleri düzenlenecektir.

        6

        İZMİR'DE BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

        İzmir’de Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşım ücretsiz olacak. Arife günü ve bayramın ilk iki günü mezarlıklara özel ESHOT otobüs seferleri de yapılacak.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, Metro, Tramvay ve İZDENİZ ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN, Ramazan Bayramı’nda ücretsiz hizmet verecek.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ