Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bensu Soral'ın hastalığı ne? Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri neler?

        Bensu Soral "Ben Crohn hastasıyım. Crohn; kronik bir rahatsızlık olmakla beraber her hafta kendime iğne yapmamı gerektiren bir hastalık." açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından crohn hastalığı merak edildi. Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri neler?

        CROHN HASTALIĞI NEDİR?

        Temelde ağız, yutak, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak ve anüsten oluşan sindirim sistemi içerisinde herhangi bir bölgede yerleşim gösterebilen Chron hastalığı, genel olarak ince bağırsak ve ince bağırsağın kalın bağırsak ile birleşim bölgelerinin çevresinde görülen iltihabi bir hastalıktır. Kadınlar arasında erkeklere oranla daha geniş bir yaygınlığa sahip olan hastalık, genellikle 35 ila 40 yaşları arasında görülür. Bununla birlikte çocukluk ve ergenlik döneminde de Chron hastalığına yakalanan birçok birey mevcuttur. Hastalık, tutulum yaptığı sindirim sistemi bölümlerinde kalınlaşma, ülser adı verilen yara oluşumları ve iltihaba neden olur.

        CROHN HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

        Crohn hastalığında belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterebilse de genel anlamda en yaygın şekilde görülen belirtiler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

        İshal

        Karın ağrısı

        Bazı durumlarda kabızlık ve şişkinlik

        Mide bulantısı ve kusma

        Ateş

        Anüs çevresinde çatlak oluşumu

        Dışkıda kan ve iltihap

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ