Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bir orta çağ savaşında ölen adamın yüzü 3D ile canlandırıldı! Yüzüne balta saplanmış
        1

        1361 yılında İsveçli çiftçiler ve Danimarka ordusu arasında ortaya çıkan kanlı Gotland Savaşı'na dair ilginç bir ayrıntı keşfedildi.

        Bir arkeolog ekibi, fotogrametri adı verilen bir yöntem kullanarak savaş alanının yakınında gömülü olan insan kalıntılarını taradı ve bulgularını Live Science haber sitesinde yayınladı.

        2

        Özellikle bir kafatası baş çalışma yazarı Brezilyalı bir grafik uzmanı, 3D sanatçısı ve tasarımcısı olan Cícero Moraes'in dikkatini çekti.

        Kafatasında alt çenenin sol alt kısmından burnun bir zamanlar olduğu oyuk boşluğa kadar çapraz olarak uzanan derin bir çatlak vardı.

        3

        Araştırmacılar, darbenin gücüyle birkaç dişin kırıldığını bildirdi. Böylesine şiddetli bir savaş yarası ancak bir şekilde olabilirdi: yüze güçlü bir balta darbesi.

        Moraes, WordsSideKick.com'a bir e-postada "Kullanılabilecek silah seçenekleri arasında balta en tutarlı görünüyordu" dedi.

        4

        "Böylece, bir balta modelledim ve kemiğe yerleştirdim. Onu öldürüp öldürmediğini bilmek zor ama kesinlikle yumuşak dokuya çok fazla zarar verdi. Suratına balta saplandığını görmek şok ediciydi" dedi.

        5

        Korkunç yaranın yanı sıra, Gotland Savaşı sırasında ölen 1.800 yerel çiftçiden biri olması dışında adam hakkında fazla bir şey bilinmiyor.

        6

        Yüzüne balta saplanan savaşçı, korkunç savaş yaraları olan tek kişi değildi. Moraes, "Birçoğunun kafataslarında ve bacaklarında oldukça kötü yaralar vardı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ