Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ile sektör derneklerinin başkanlarının da katıldığı BMD’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nda Sinan Öncel’in hazırladığı tek liste oylandı.

Listesi genel kurula katılan üyelerin oybirliği ile seçilen Sinan Öncel, güven ve destekleri için markalara teşekkür etti.

BMD’ye üye marka sayısının görev yaptıkları dönemde 320’den 512’ye çıktığını hatırlatan Öncel, "Hazır giyim, ayakkabı, spor, kozmetik, restoran, mobilya ve diğer sektörlerden markalarla temsil gücümüz giderek daha da güçleniyor. Yeni dönem için geniş katılımlı ve kapsayıcı bir yönetim kurulu oluşturduk. Her sektörün yönetimde temsil edilmesine özen gösterdik" dedi.

Konuşmasında sektörde yaşanan sorunlara da değinen Öncel, "En küçüğünden en büyüğüne markalarımızın büyük bölümü için kira bir numaralı sorun. Üyelerimizin yüzde 64’ü kira davalarıyla karşı karşıya bulunuyor. Üretim ve operasyonlarımızdaki maliyet artışları ile kayıt dışı üretim de sorun oluşturmaya devam ediyor. Ayrıca düşük gümrük vergisiyle ülkemize ürün satışı yapan Uzak Doğu merkezli e-ticaret platformlarının neden olduğu haksız rekabet sürekli gündemimizdeydi. Ticaret Bakanlığının bu platformların ayakkabı, oyuncak ve saraciye ürünlerini hızlı kargo yoluyla Türkiye’ye göndermelerini kısıtlamasını memnuniyetle karşıladık. Tüketici güvenliği ve sağlığının korunması için önemli bir adım olan uygulamanın hazır giyimi de kapsayacak şekilde genişletileceğini ümit ediyoruz" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ