Şehit diplomatların hatırası Bursa'da yaşatılıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından hazırlanan sergiyle terör saldırılarında şehit edilen Türk diplomatların hatırasını yaşatıldı.
Uludağ Üniversitesi Metro İstasyonu’nda açılan ‘Şehit Türk Diplomatlar Sergisi’nde, 1980’li yıllardan itibaren terör örgütlerinin hain saldırılarına hedef olan Türk diplomatlarının aziz hatırası anlatıldı. Sergide yer alan panolarda, şehit diplomatların biyografileri, eğitim hayatları ve uğradıkları saldırıların detayları; titizlikle hazırlanan metinler ve arşiv fotoğraflarıyla Bursalıların seyirine sunuldu. Türkiye’nin diplomatik geçmişine de ışık tutan çalışma, 18 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık olacak.
BUÜ Uluslararası İlişkiler Topluluğu Başkanı Yağız Mert Uğurlu, canlarını devletin bekası uğruna feda eden kahraman diplomatları genç kuşakların zihnine ve milletin hafızasına altın harflerle kazımak istediklerini belirtti.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.