Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya California'da yılın en büyük yangını: 20 bin hektar alan küle döndü
        1

        The Guardian'ın haberine göre, Siskiyou bölgesinde çıkan yangında 2 bin kişi tahliye edildi. Alevler, California Highway 96 otoyolunda bir kamyonetin yanmasına sebep oldu ve otoyol kenarındaki ağaçlar küle döndü.

        2

        ABD Orman Hizmetleri sözcüsü Adrienne Freeman, Seiad kasabasının 2. bir yangın sebebiyle tehdit altında olduğunu ve bölgede 400 binanın bulunduğunu söyledi.

        3

        Siskiyou yetkililerinde Courtney Kreider, California'daki 3. yangının da güneybatı kısmında çıktığını ve 500 hanenin tahliye edildiğini söyledi. Alevlerin kontrol altına alınamadığını vurguladı.

        4

        Yetkililer, bölgeye ulaşım sağlanamadığı için hasarın boyutunun belirlenmediğini söyledi. McKinney yangınında bölge sakinlerinin bir kısmı evini tahliye ederken bir kısmının ise tahliye emirlerine uymadığı belirtildi.

        5

        California valisi Gavin Newsom, yangının yoğunlaşması sebebiyle bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini ifade etti. Vali, bölgedeki yangınlara diğer eyaletlerden de yardım gönderildiğini belirtti.

        6

        Yetkililer, evleri, su depolarını ve elektrik hattı gibi kritik altyapı unsurlarını korumaya ve Siskiyou bölgesinden insanları tahliye etmeye öncelik verdiklerini söyledi. Kolluk kuvvetleri, şebeke sorunu olan bölgelere otomatik aramalar gerçekleştirerek yardım etmeye çalıştıklarını belirtti.

        7

        Pasifik'in kuzeyinde ve batısında hava sıcaklığının artması, batı topraklarının kuraklaşması ve şiddetli fırtınaların artmasıyla can ve mal kayıplarına sonuç veren yangınların artacağı öngörülüyor.

        * Bu haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ