Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Uğur Dündar'ın Sözcü TV'deki programında gündemi değerlendirdi.

Özel, tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın duruşma salonunda onun üniversiteden arkadaşlarının da olduğunu dile getirdi.

Daha önce eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "CHP'nin yargı eliyle dizayn edilemeyeceğine dair güvencenin kendisi olduğuna dair" açıklama yapmasını istediği aktarılan Özel, "Önceki genel başkanlara ne yapacağını söylemek parti terbiyeme uymaz. 'Kemal Bey'den ne beklersiniz?' dendiğinde 'Bunu beklerim.' dedim. Partililerin, insanların korkuları var, 'Pazartesi ne olacak?' diye. Açıkçası pazartesiden de alınacak karardan da endişem yok." diye konuştu.

Özel, mutlak butlan kararı çıkması ihtimaline ilişkin ise "İstanbul delegeleri hariç, geri kalan delegelerimizin tamamına yakını, 1,5 günde 1000 imza topladılar ve olağanüstü kongre kararı aldık. 16'sında kayyum da gelse, 21'inde parti genel başkanını seçecek. İstanbul delegeleri olmaksızın kurultay talep edildi. 'Kayyum geldi, engel olacak' olmaz. Çünkü irade yenileniyor." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ