Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhur İttifakı - seçim işbirliğinde yerel seçim hesabı

        AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlere yönelik işbirliği için çalışmalar devam ediyor. Buna göre, Cumhur İttifakı'nın seçimlerde Millet İttifakı'nın yer aldığı yerlerde işbirliği yapması planlanıyor. AK Parti ile MHP arasında gerçekleşen görüşmelerde 3 ilde uzlaşma sağlanırken, 3 ilde de görüşmeler sürüyor.

        Nuray Babacan'ın Hürriyet'teki haberine göre, AK Parti ile MHP arasında süren ittifak görüşmelerinde, ince taktikler geliştirildi. Yapılan plana göre, diğer partilerin ittifak yaptığı her yerde, seçime ittifakla girilecek. MHP'nin yüzde 10 barajına takıldığı yerlerde belediye üyeliği jesti gündeme gelecek. Dışarıdan belediye başkan yardımcılığının yanı sıra, bazı belediye iştiraklerinin yönetiminin ortağa bırakılması da tartışılıyor.

        REKLAM

        Millet İttifakı'nın olduğu her yerde karşısına Cumhur İttifakı'yla çıkılması planlanıyor. Bu durum bazı illerde MHP-İYİ Parti yarışınıgündeme getirebilecek.

        Belediye meclis üyeliklerinin dağılımı, aynen milletvekili dağılımı gibi yapılacakyüzde 10 barajı aşamayan parti o ilde meclis üyeliği de çıkartamayacak.

        6 İL MASADA

        Gizem Karakış'ın Hürriyet'teki haberine göre, son seçimde MHP'nin kazandığı Manisa, Isparta, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kars'ta yine MHP'nin adaylarının desteklenmesi tartışılıyor. AK Parti kurmaylarının MHP'nin Osmaniye, Adana ve Isparta adaylarına sıcak bakmadığı konuşuluyor.

        Diğer yandan AK Parti'nin açıklamadığı 21 il içinde yer alan Muğla ve Aydın'da ikinci parti olan AK Parti'nin desteklenebileceği ifade ediliyor.

        MUHARREM SARIKAYA: İYİ PARTİ: ANKARA, ANTALYA'YI İSTERİM; CHP: DENİZLİ, MANİSA, TRABZON’U VERELİM

        Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerini yazdı. Müzakerelerde CHP, İYİ Parti'nin Ankara ve Antalya talebine karşılık, Denizli, Manisa ve Trabzon önerisiyle geldiğini yazdı. Sarıkaya'nın yazısı şöyle:

        "CHP ile İYİ Parti arasında devam eden müzakereler, Cumhur İttifakı’nın yereldeki ittifak görüşmesi öncesi başlamış ve yol alınmıştı.

        Ancak Cumhur İttifakı yerelde işbirliğine ara verip, müzakerelere tekrar başlayıp son aşamasına gelmiş olmasına karşılık, aynı durumun CHP-İYİ Parti arasındaki müzakerede sağlandığını söylemek zor.

        Buna neden de İYİ Parti’nin beklentileri ile CHP’nin bu taleplerin bazılarına karşı gönülsüzlüğü…

        İki parti arasında kriz olduğu söylenemez ancak, görünen pürüzün nedeni tek büyükşehirde, Ankara’ya dayanıyor…

        İYİ Parti, “Madem İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi büyük illeri terk ediyoruz, o zaman iki büyükşehir de bize kalsın; Ankara ve Antalya’da ısrarımız var” diyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ