Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Devre arası transferleri ne yaptı? - Futbol Haberleri
        1

        Spor Toto Süper Lig 2018/2019 sezonunun bitimine 1 hafta kaldı. Takımlar, devre arası transfer dönemini hareketli geçirmiş ve hedeflerine ulaşabilmek için birçok ismi kadrosuna katmıştı. Ligde geride kalan 16 haftada yeni transferler ne yaptı? İşte rapor:

        2

        Medipol Başakşehir

        Robinho: Türkiye'de 2. baharını yaşayan 35 yaşındaki Robinho, Sivasspor'dan Başakşehir'e transfer oldu. Şampiyonluk yarışında bekleneni veremedi. 16 maçta forma giyerken 4 gol ve 3 asistle oynadı.

        3

        Serdar Taşçı: Sezonun ilk yarısını boşta geçiren Serdar da hayal kırıklığı yaşattı. Sadece 4 maçta oynayabildi.

        4

        Demba Ba: Serdar gibi fiziksel olarak hazır olmayan Demba Ba sakatlıktan kurtulamadı. Hiçbir maça ilk 11'de çıkamadı. Toplamda 90 dakika forma giydi. Bu 90 dakikaya 2 gol sığdırdı.

        5

        Fedor Kudryashov: Transferin son gününde piyango transferi gibi gelen Kudryashov, 7 maçta oynadı. 1 gol attı. Başakşehir'de beklentilere göre en yüksek performansı gösteren isim oldu.

        6

        Galatasaray

        Mbaye Diagne: Kasımpaşa'da fırtınalar estiren Diagne, Galatasaray'da gollerine devam etse de taraftarın gözüne giremedi. 10 milyon euro'ya transfer edilen 27 yaşındaki oyuncu, 6'sı penaltıdan olmak üzere 10 gol kaydetti. Bafetimbi Gomis'in 29 gollük rekorunu kırdı. 33 haftada 30 gol attı.

        7

        Konstantinos Mitroglou: Fatih Terim tarafından ilk 11'de pek düşünülmeyen Yunan golcü, 7 maçta süre buldu. Yalnızca 1 gol attı ama golün değeri büyüktü. 1-0 kazanılan Akhisarspor maçının uzatma dakikalarında sahneye çıkarak 3 puanı aldı.

        8

        Marcao: Transferi gündeme geldiğinde bonservis bedeli nedeniyle eleştiriler alan Marcao, Fatih Terim'in değişmezi oldu. Ligde 14 maçta forma giydi. Sarı-kırmızılı takıma uzun yıllar hizmet edecek bir profil çizdi. Gelişmeye açık yönleri olsa da savunmada güven veriyor.

        9

        Semih Kaya: Kulübe için kiralanan Semih Kaya, 143 dakika süre alabildi. Etki gösteremedi.

        10

        Emre Taşdemir: Bursaspor'da istenmeyen adam ilan edilen Emre Taşdemir, Fatih Terim'in isteğiyle transfer edildi. 23 yaşındaki oyuncu, 6 maçta şans buldu. Gelecek sezonlar için umut veriyor.

        11

        Christian Luyindama: Marcao'nun partneri Luyindama da Terim'in vazgeçilmezi oldu. 11 maçta 90 dakika forma şansı buldu. 25 yaşındaki savunmacı Marcao gibi uzun yıllar parçalı formayı giyebilir. Şampiyonlukta büyük rol oynadılar.

        12

        Beşiktaş

        Burak Yılmaz: Transferi Beşiktaş taraftarlarının bir kısmı tarafından istenmedi. 'Taraftarla barışacak mı' soruları sorulurken muhteşem bir başlangıçla her şeyi unutturdu. 15 maçta 11 gol atmayı başardı. Devre arasının en iyi transferi olduğunu gösterdi.

        13

        Nicolas Isimat-Mirin: 13 maçta ilk 11'de forma giydi. Çok iyi bir görüntü çizmedi ama 350 bin euro'luk maliyetini hesaba katınca başarılı bir transfer olarak değerlendirilebilir. Ancak önümüzdeki sezon onu daha çok yedek kulübesinde görmemiz olası.

        14

        Muhayer Oktay: Genç oyuncu süre alamadı.

        15

        Shinji Kagawa: Süper Lig tarihinin en iyi başlangıçlarından birini yaptı. Antalya maçında oyuna girdikten sonra 3 dakikada 2 gol atarak herkesi büyüledi. Bu performansa rağmen Şenol Güneş, onu 11 oyuncusu olarak görmedi. Sadece 3 kez ilk düdük çalındığından sahadaydı. Toplamda 477 dakikada 4 gol, 2 asistle oynadı. Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı büyük merak konusu.

        16

        Fenerbahçe

        Sadık Çiftpınar: İlk maçlarında hırsı ve mücadelesiyle taraftarların gözüne girdi. Beşiktaş karşısında 3-0'dan 3-3'e getirilen maçta takımının 1 golünü kaydetti. Sakatlık yaşadıktan sonra formasını Serdar Aziz'e kaptırdı. 7'si ilk 11 olmak üzere 8 maçta oynadı.

        17

        Victor Moses: Fenerbahçe için devre arası transfer döneminin en sansasyonel transferi oldu. 28 yaşındaki inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Çaykur Rizespor maçında skoru 3-2'ye getiren golü atarak takımına çok değerli 3 puanı getirdi. 7'si ilk'de toplamda 13 maçta sahadaydı. 3 gol attı, 1 asist yaptı. 1 sezon daha Fenerbahçe forması giyecek.

        18

        Serdar Aziz: Sadık Çiftpınar'dan formayı aldı. 9 maçta ilk 11'de yer buldu. Rizespor maçında 1 gol ve 1 asistle takımına katkı sağladı. Önümüzdeki sezon yeri garanti.

        19

        Tolgay Arslan: Sıkıntılı bir transfer süreci sonunda Fenerbahçeli oldu, Beşiktaş'la ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çekti. Sarı-lacivertli takımda skor katkısı vermedi, Beşiktaş'taki kısır görüntüsünü sürdürdü. 11 maçta 4 sarı, 1 kırmızı kart gördü. Hayal kırıklığı yarattı.

        20

        Miha Zajc: Sadece Beşiktaş maçındaki dönüşün fitilini ateşleyen golü atabildi. 7'si ilk 11'de olmak üzere 9 maçta oynadı. Bekleneni vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ