Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DGS sınav takvimi 2023! DGS sınavı ne zaman, başvurular hangi tarihte başlıyor, sonuçlar ne zaman açıklanır?
        1

        DGS sınavında geri sayım başladı. ÖSYM 2023 yılı sınav takvimini paylaşmasının ardından DGS başvuru tarihleri de netlik kazandı. Ön lisans mezunlarının katılım sağlayacağı sınav 2 oturum şeklinde yapılacak. Peki DGS ne zaman, başvurular hangi tarihte başlıyor? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        2

        2023 DGS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

        DGS başvuruları 26 Mayıs - 5 Haziran 2023 tarihleri arasında alınacak. Geç başvuru günü ise 13 Haziran 2023 olarak belirlendi.

        3

        DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        DGS başvuru işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Adaylar belirlenen takvim doğrultusunda başvurularını iletilir. Sınav başvurularının geçerli olabilmeleri için sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir.

        4

        T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle AİS’e giren adaylar sınava katılacakları oturumu seçer, Ardından o yıl ÖSYM tarafından belirlenen sınav ücretini anlaşmalı bankalardan veya ÖSYM e-Ödemeler bölümünden yatırılabilir. Sınava belirlenen tarihlerde başvuru yapmayan adaylar için geç başvuru işlemleri yine yayınlanan takvimle belli olacak. Geç başvuru yapacak adaylardan sınav ücreti %50 zamlı olarak tahsil edilir.

        5

        DGS 2023 NE ZAMAN?

        DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak.

        6

        DGS 2023 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        DGS 2023 sonuçları 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ