Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğal gaz faturalarınızı düşürecek taktik! Pencerelerin yaz - kış ayarı ile faturalarınızda tasarruf edin
        1

        Pimapenlerde bulunan yaz – kış ayarı ile evinize soğuk hava girmesini engelleyebilirsiniz. Eğer pencereniz hala yaz ayarında ise evinize soğuk hava girmesi muhtemeldir. Pencereyi kış ayarına geçirerek eve soğuk hava girmesi azaltılabilir.

        2

        PİMAPENİN YAZ – KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

        Yaz – kış ayarını yapmak için öncelikle pencerenin kilit mekanizmasını bulmalısınız. Bu mekanizma pencerenin yan tarafında, çerçeve ile birleştiği yerde bulunur. Şekli ise yuvarlak veya ovaldir.

        3

        Mekanizmanın yuvarlak kısmının ortası altıgen şekline benzer. Yaz – kış ayarı bu yuvarlak mekanizma ile yapılır. Evinizde bulunan tornavida veya alyanı yuvarlak şeklin altıgen kısmına sokarak kilidi hareket ettirmelisiniz.

        4

        Dikkat etmeniz gereken nokta ise cıvatayı tamamen döndürmemeniz gerektiğidir. Sadece 90 derece döndürmelisiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra pencereniz daha sıkı kapanır ve aradan soğuk girmez.

        Eğer doğru şekilde olmamışsa tekrar deneyin ve tüm cıvataların sağ tarafa döndüğünden emin olun.

        5

        Yuvarlak kilit sola doğru dönerse kışa göre uygundur. Ortada ise standart bahar ayları için, sağ doğru ise yaz aylarına uygundur.

        6

        PENCERENİN YAZ VEYA KIŞ MODUNDA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

        Pencerinin içerisinde yer alan yuvarlak çentik, sağ dönük ise yaz modundadır, tornavida yardımı ile sola çevirerek kış moduna geçirebilirsiniz.