Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kimisi temizlikçi, kimisi kasiyerdi! Dünya liderlerinin eski mesleklerini duyunca çok şaşıracaksınız!
        1

        Meslek sahibi olurken, karşımıza inişli ve çıkışlı ve dolambaçlı yollar çıkabiliyor. Kimi insanlar kariyer yolunda siyasi yolu tercih ederek hayatlarında bambaşka noktalara gelebiliyor.

        2

        SİLVİO BERLUSCONİ - ŞARKICI

        Örneğin İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, önceden yolcu gemilerinde şarkıcılık yapmıştır. Kariyeri iyi gitmeyen Berlusconi, ilerleyen dönemlerde siyasete atılarak İtalya’nın başbakanı seçilmiştir. Silvio Berlusconi yolcu gemisinde şarkıcı olarak çalıştığı günler için “kalabalıkla çalışmaya dair bildiği her şeyi” buradan öğrendiğini iddia eder.

        3

        VLADİMİR PUTİN - TAKSİ ŞOFÖRÜ

        Bir diğer lider ise Vladimir Putin, Rusya Başkanı. Putin’in Başbakan olmadan önce KGB ajanı olduğunu duymayan yoktur. Vladimir Putin Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Rusya Federasyonu Dış İstihbarat Servisi (SVR RF) olarak ikiye ayrılan KGB’de 17 yıl boyunca orta düzey ajan olarak çalışmıştır.

        Ancak pek bilinmeyen geçmiş mesleği ise taksi şoförlüğüdür. Bir belgeselde röportaj veren Putin 1991’de Sovyetler Birliği’nin çöküşünün ardından gelirini desteklemek için taksi şoförlüğü yapmıştır.

        Putin konuya dair “Bazen ek gelir edinmem gerekiyordu. Arabayla, şoför olarak para kazanıyordum. Dürüst olmak gerekirse o dönemden konuşmak nahoş ama durum buydu” demiştir.

        4

        JOHANNA SİGURDOTTİR - UÇUŞ GÖREVLİSİ

        İzlanda’nın eski Başbakanı Johanna Sigurdottir, işçi haklarına ve havayolu sendika organizatörlüğü yapmadan önce bir zamanlar Icelandair’de uçuş görevlisi olarak çalışmıştır.

        5

        MİCHEAL HİGGİNS - GARSON

        Micheal Higgins İrlanda Cumhurbaşkanı, şu anda çok zengin olmasına rağmen bir zamanlar bu kadar zengin değildi. Higgins fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve okuluna gidebilmek için şarap garsonu olarak para biriktirmiştir.

        Garsonluk yıllarından sonra bir dönem şairlik ve yazarlık da yapmıştır.

        6

        NİCOLAS MADURO - OTOBÜS ŞOFÖRÜ

        Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkan olmadan önce Venezuela’nın başkenti Karacas’ta yıllarca otobüs şoförlüğü yapmıştır.

        7

        NİCOLAS SARKOZY - TEMİZLİKÇİ

        Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, gençlik yıllarında zorunlu askerlik hizmetinde görev almış ve bu dönemde Paris’te Fransız Hava Kuvvetleri için yarı zamanlı temizlikçi olarak çalışmıştır. Daha sonra avukat olan Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy siyasete atılmıştır.

        8

        JUSTİN TRUDEAU - FEDAİ VE SNOWBOARD EĞİTMENİ

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun önceki meslekleri arasında British Columbia gece kulübünde fedai olmak, snowboard eğitmenliği ve barmenlik yer alıyor.

        9

        DONALD TRUMP - EMLAKÇI

        Eski ABD Başkanı Donald Trump, lider olmadan önce emlak ve iş dünyasında büyük bir role sahipti. Ancak Trump’ın ilk işi babasının şantiyelerindeki boş şişeleri alarak nakit paraya çevirmekti. Trump bu işin tam olarak para kazandırdığını söylemese de, ona sıkı çalışmanın değerini öğrettiğini dile getirir.

        10

        BARACK OBAMA - DONDURMACI

        Eski ABD Başkanı Barack Obama, ülkeyi yönetmeden önce Baskin Robbins’te dondurmacı olarak çalışıyordu. Hatta Obama’nın söylediğine göre karısı Michelle ile ilk kez dondurmacının Chicago şubelerinden birisinde öpüşmüşlerdir.

        11

        ANGELA MERKEL - BARMEN

        Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Doğu Almanya’da Leipzig Üniversitesi’nde Kuantum Fiziği okurken, aynı zamanda bir barmenlik yapıyordu. Merkel’in bildirdiğine haftada 10 – 20 dolar kazanıyordu ve yurt odası parasını ödüyordu.

        12

        VOLODİMİR ZELENSKY - KOMEDYEN

        Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, önceden sanatla ilgiliydi. Zelensky 17 yalında komediye başladı ve 2015 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanı rolünü Halkın Hizmetkarı dizisinde oynamıştır. Dört yıl sonra Nisan 2019’da girdiği seçimleri kazanarak Ukrayna Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

        13

        BORİS JOHNSON - GAZETECİ

        İngiltere eski Cumhurbaşkanı Boris Johnson, Oxford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra The Times’da gazeteci olarak görev almıştır.

        14

        EMMANUEL MACRON - MÜFETTİŞ

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2004’te ENA’yı bitirdikten sonra Fransa Ekonomi Bakanlığında Maliye Müfettişi olarak çalışmıştır.

        15

        SANNA MARİN - KASİYER

        Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Tampere Üniversitesi’nde okurken bir fırında ve bir markette kasiyer olarak çalışmıştır. Ardından İdari Bilimler alanında lisans ve yüksek lisans derecesini tamamlamıştır.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ