Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Paris'te öldürülen polisler için tören düzenlendi, Charlie Hebdo saldırısında öldürülen Müslüman polis memuru için cenaze töreni.

        Charlie Hebdo karikatür dergisinin Paris'te bulunan bürosuna geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda aralarında 3 polisin de bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirmişti. Derginin yazı işleri toplantısı sırasında gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren polis memurları Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet ve Clarissa Jean-Philippe için Paris Polis Merkezi'nde resmi tören düzenlendi.

        Polis memurlarının ailelerinin ve çalışma arkadaşlarının da bulunduğu resmi töreni Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yönetti. Tören sırasında yaşamını yitiren polis memurlarının Fransız bayraklarına sarılı tabutlarına şeref nişanı takdim eden Hollande, yaşamını yitiren kişilerin ölümden sonra bağışlandığını ifade etti.

        Hollande törende yaptığı konuşmasında polis memurları ile gurur duyduğunu belirterek, "Polisler biz özgür yaşayalım diye yaşamlarını yitirdiler. Fransa karşılaştığı zorluklar karşısında asla boyun eğmeyecek" dedi.

        Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'in tören sırasında ilk olarak yaşamını yitiren Müslüman polis Ahmed Merabet'in ailesine taziye dileklerini sunması da dikkat çekti.

        MÜSLÜMAN POLİSE VEDA

        Öte yandan Fransa’nın başkenti Paris'te çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen 41 yaşındaki Müslüman polis memuru Ahmet Merabet için Paris’te cenaze töreni düzenlendi. Dergi baskınında ölen Merabet, Paris'te toprağa verildi.

        MARKET SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLEN YAHUDİLER KUDÜS'TE TOPRAĞA VERİLDİ

        Paris’teki koşer marketine yapılan saldırıda hayatını kaybeden dört kişinin cenaze töreni ise Kudüs’te düzenlendi. Cenazeler erken saatlerde Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na getirildi.

        Saldırıda katledilen Joav Hattab, Philippe Braham, Johan Cohen ve François-Michel Saada isimli Yahudilerin cenazesi, Kudüs'ün en büyük mezarlığı Har Hamenuhot'da (Huzur Tepesi) düzenlenen bir törenle toprağa verildi. Başbakan Binyamin Netanyahu ve pek çok siyasetçi cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

        Paris'te geçen hafta mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıdan iki gün sonra Yahudilerin işlettiği koşer marketinde rehine krizi yaşanmıştı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ