Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kanada ve Malezya Taksim'deki canlı bomba saldırısını kınadı

        Kanada ve Malezya, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

        Kanada Dışişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul'un Taksim bölgesinde meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz. Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı dileriz" ifadesi kullanıldı.

        Bakanlığın bir başka paylaşımında, olayın olduğu bölgeye dikkat çekilerek Kanada vatandaşlarına uyarıda bulunuldu.

        Öte yandan, Kanada'da yayın yapan televizyon kanalları, Taksim'deki saldırıya gün boyu bültenlerinde ilk haber olarak yer verdi.

        Bernama ajansında yer alan habere göre, Malezya Dışişleri Bakanlığı da İstanbul'da yaşanan bombalı saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

        Açıklamada, Malezya hükümetinin Türk hükümetine ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin başsağlığı dileklerinde bulunduğu aktarıldı.

        Ölü ve yaralılar arasında Malezya vatandaşlarının bulunmadığı belirtilen açıklamada, Malezya Büyükelçiliğinin Türkiye'deki Malezya vatandaşlarıyla yakın temasta olduğu kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca, Türkiye'de bulunan veya seyahat edecek Malezya vatandaşlarının güvenliklerine en üst düzeyde dikkat etmeleri ve Türk hükümetinin yapacağı uyarıları dikkate almaları çağrısında bulunuldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ