Aschaffenburg kentinde herhangi bir dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarından bağımsız olarak düzenlenen ve yaklaşık 650 kişinin katıldığı, ''Hep birlikte teröre karşı'' etkinliğinde bir grup PKK sempatizanı yürüyüşü gerçekleştirenlere saldırdı.
Saldırıda yürüyüşü gerçekleştirenlerden yaralanan kimse olmazken, bir polisin hemen yanında patlayan torpil nedeniyle kısa süreli travma geçirdiği açıklandı.
Aschaffenburg polis sözcüsü yaptığı açıklamada, ''Hep birlikte teröre karşı'' adlı yürüyüşün barışçıl ve sakin bir şekilde ilerlerken, yaklaşık 25 kadar PKK sempatizanı saldırganın yolun üzerinde bulunan köprüden taş ve torpillerle saldırdığını belirtti.
Saldırı sonrası havadan helikopter desteği alındığını ve saldırganların bir işyerine girdiklerini anlatan sözcü saldırganların kendi istekleri ile dışarı çıkmaması sonucu, operasyonla bu kişilerin geçici olarak gözaltına alınarak iş yerinden çıkartılmaya başlandığını kaydetti.
Yürüyüşe katılan Mahmut Akkaya da yürüyüşün bitmesine az bir zaman kala tren istasyonunun yakınındaki köprüden bir grup PKK sempatizanının kendilerine saldırdığını aktardı.
Saldırganların gruba taş ve torpillerle saldırdıklarını ve terör örgütü PKK'ya ait bayrak açtıklarını vurgulayan Akkaya, saldırganların PKK'ya ait bir derneğe sığındıklarını ve polisin araya girerek yürüyüş yapan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğunu bildirdi.
Kendilerini yaklaşık 40 kadar polisin koruduğunu belirten Akkaya, olayla ilgili saldırganlardan şikayetçi olacaklarını da sözlerine ekledi.
AA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.